Weyts onderzoekt vraag gebruik vrije busbaan door diensten aangepast vervoer

 Weyts onderzoekt vraag gebruik vrije busbaan door diensten aangepast vervoer

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) onderzoekt de vraag om voertuigen van de diensten aangepast vervoer toe te laten op wegstroken die voorbehouden zijn aan bussen van het openbaar vervoer. Dat stelt hij in antwoord op een schriftelijke vraag van parlementslid Dirk De Kort (CD&V). Dergelijke diensten bieden met aangepaste wagens vervoer van deur tot deur aan personen met mobiliteitsbeperkingen die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Momenteel laat het verkeersreglement het gebruik van dergelijke busstroken toe aan het openbaar vervoer, taxi's, voertuigen voor schoolvervoer en prioritaire voertuigen. De wegbeheerder kan door middel van een verkeersbord ook een aantal andere welomschreven weggebruikers toelaten, zoals fietsers, bromfietsers, voertuigen voor passagiersvervoer met meer dan 8 zitplaatsen, voertuigen voor woon-werkverkeer...

In zijn antwoord beklemtoont Weyts dat hij de aantrekkingskracht van het openbaar vervoer wil vergroten door in te zetten op comfort en snelheid en derhalve wil blijven investeren om de doorstroming te verbeteren. "Het is van belang om een busstrook of bijzonder overrijdbare bedding zoveel als mogelijk te vrijwaren voor hetgeen zij in het leven geroepen zijn. Ik ben daarom niet van plan om extra voertuigen op de busstroken toe te laten. Ik ben echter wel bereid de vraag te onderzoeken om de voertuigen van de diensten aangepast vervoer op een busstrook toe te laten", aldus Weyts.

BRUSSEL 05/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u