Weyts investeert 55 miljoen euro in 28 grote werven op Vlaamse snelwegen in 2015

 Weyts investeert 55 miljoen euro in 28 grote werven op Vlaamse snelwegen in 2015

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) trekt zowat 55 miljoen euro uit voor 28 grote werven op de Vlaamse snelwegen dit jaar.

Er wordt voornamelijk ingezet op werken voor de belangrijke verkeersassen, vooral in de driehoek Brussel-Antwerpen-Gent. In totaal wordt 167 kilometer snelweg aangepakt. Meestal gaat het om structureel onderhoud. Dit jaar zullen er meer werven zijn, maar over het algemeen kleiner dan de voorbije jaren. Vorig jaar werd nog zowat 70 à 80 miljoen euro geïnvesteerd in werken op de snelwegen. In de volgende jaren zal de focus verlegd worden van snel- naar gewestwegen.

Weyts gaat dit jaar in eerste instantie focussen op woon-werkverkeer. "Omdat elke euro die we daarin investeren, het grootste effect heeft voor mens en economie." De minister waarschuwt alvast dat er dit jaar streng toegezien zal worden opdat automobilisten hun snelheid aanpassen aan de werken. Op minstens twintig locaties wordt een mobiele flitspaal ingezet. "Tijdens de werken gebeuren nog te veel ongevallen", aldus Weyts. "Wegenwerken betekent snelheid aanpassen, we gaan daar streng op toezien." Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de hinder van de komende werken zo minimaal mogelijk houden door nachtwerk, volcontinu te werken en werven in vakantieperiodes te plannen.

Zo zal er tijdens de zomermaanden juli en augustus onder andere structureel onderhoud gebeuren op de A1/E19 tussen Mechelen-Zuid en Kontich, op de A12 aan de ringrotonde Strombeek-Bever en op de A19 tussen Kortrijk en Menen. Op de A14/E17 zal in die maanden het wegdek vernieuwd worden tussen Waregem en Kruishoutem en op de A10/E40 zal onderhoud van het asfalt tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere plaatsvinden. De langstdurende werken zijn het vernieuwen van bruggen op de A12 ter hoogte van Londerzeel (heel het jaar) en de herinrichting van de Woluwelaan in Brussel (heel het jaar vanaf begin februari). In de maanden maart en april kan er in de richting van Brussel hinder zijn op de A10/E40 door structureel onderhoud tussen Aalter en Beernem. In de maanden mei en juni kan er hinder zijn op de A13/E313 in de richting van Antwerpen door herstellingen op diverse locaties tussen Wommelgem en Antwerpen-Oost.

Meer informatie over de verschillende werken op www.wegenenverkeer.be. Er volgt ook een grootscheepse communicatiecampagne, met onder andere radiospots, krantenadvertenties en affiches langs de weg, om de weggebruikers goed te informeren over de te verwachten hinder.

BRUSSEL 06/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u