Weyts investeert 55 miljoen euro in 28 grote werven op Vlaamse snelwegen in 2015

 Weyts investeert 55 miljoen euro in 28 grote werven op Vlaamse snelwegen in 2015

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) trekt zowat 55 miljoen euro uit voor 28 grote werven op de Vlaamse snelwegen dit jaar.

Er wordt voornamelijk ingezet op werken voor de belangrijke verkeersassen, vooral in de driehoek Brussel-Antwerpen-Gent. In totaal wordt 167 kilometer snelweg aangepakt. Meestal gaat het om structureel onderhoud. Dit jaar zullen er meer werven zijn, maar over het algemeen kleiner dan de voorbije jaren. Vorig jaar werd nog zowat 70 à 80 miljoen euro geïnvesteerd in werken op de snelwegen. In de volgende jaren zal de focus verlegd worden van snel- naar gewestwegen.

Weyts gaat dit jaar in eerste instantie focussen op woon-werkverkeer. "Omdat elke euro die we daarin investeren, het grootste effect heeft voor mens en economie." De minister waarschuwt alvast dat er dit jaar streng toegezien zal worden opdat automobilisten hun snelheid aanpassen aan de werken. Op minstens twintig locaties wordt een mobiele flitspaal ingezet. "Tijdens de werken gebeuren nog te veel ongevallen", aldus Weyts. "Wegenwerken betekent snelheid aanpassen, we gaan daar streng op toezien." Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de hinder van de komende werken zo minimaal mogelijk houden door nachtwerk, volcontinu te werken en werven in vakantieperiodes te plannen.

Zo zal er tijdens de zomermaanden juli en augustus onder andere structureel onderhoud gebeuren op de A1/E19 tussen Mechelen-Zuid en Kontich, op de A12 aan de ringrotonde Strombeek-Bever en op de A19 tussen Kortrijk en Menen. Op de A14/E17 zal in die maanden het wegdek vernieuwd worden tussen Waregem en Kruishoutem en op de A10/E40 zal onderhoud van het asfalt tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere plaatsvinden. De langstdurende werken zijn het vernieuwen van bruggen op de A12 ter hoogte van Londerzeel (heel het jaar) en de herinrichting van de Woluwelaan in Brussel (heel het jaar vanaf begin februari). In de maanden maart en april kan er in de richting van Brussel hinder zijn op de A10/E40 door structureel onderhoud tussen Aalter en Beernem. In de maanden mei en juni kan er hinder zijn op de A13/E313 in de richting van Antwerpen door herstellingen op diverse locaties tussen Wommelgem en Antwerpen-Oost.

Meer informatie over de verschillende werken op www.wegenenverkeer.be. Er volgt ook een grootscheepse communicatiecampagne, met onder andere radiospots, krantenadvertenties en affiches langs de weg, om de weggebruikers goed te informeren over de te verwachten hinder.

BRUSSEL 06/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u