West-Vlaanderen zet verder in op fietssnelwegen

 West-Vlaanderen zet verder in op fietssnelwegen

De provincie West-Vlaanderen wil een deel van de fietsroutes van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk omvormen tot fietssnelwegen. Dat zei gedeputeerde voor Mobiliteit Franky De Block (sp.a) woensdag bij de inhuldiging van het nieuwe fietspad tussen Waregem en Zulte, dat binnenkort deel uitmaakt van een fietssnelweg tussen Kortrijk en Antwerpen.

Voor de provincie zijn veilige fietsroutes essentieel om fietsverkeer aan te moedigen. "De aanleg van fietspaden op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk is dan ook de kern van het West-Vlaamse mobiliteitsbeleid. Dit netwerk van fietsroutes richt zich op de dagelijkse verplaatsingen naar het werk of naar school", aldus De Block.

"In de toekomst willen wij een volledig netwerk van fietssnelwegen uitbouwen tussen de steden in onze provincie." Het nieuwe fietspad tussen Waregem en Zulte is daar een voorbeeld van. Tegen 2018 moet het nieuwe traject deel uitmaken van de fietssnelweg tussen Kortrijk en Gent-Antwerpen.

De provincie stelde woensdag ook de publicatie 'Fietssnelwegen in West-Vlaanderen' voor. "De fietssnelwegen die hier voorgesteld worden, zijn een eerste selectie. Ze liggen op routes waar nu al veel functionele fietsers rijden of verwacht kunnen worden. Sommige fietspaden bestaan al, maar kunnen nog verbeterd worden, aan andere is nog veel werk. Op sommige locaties ontbreekt een kwaliteitsvolle verharding of ligt er zelfs nog helemaal geen fietspad", zei de gedeputeerde. De brochure zal dus ook als instrument gebruikt worden om een draagvlak uit te bouwen voor fietssnelwegen.

WAREGEM 24/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu