West-Vlaanderen zet verder in op fietssnelwegen

 West-Vlaanderen zet verder in op fietssnelwegen

De provincie West-Vlaanderen wil een deel van de fietsroutes van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk omvormen tot fietssnelwegen. Dat zei gedeputeerde voor Mobiliteit Franky De Block (sp.a) woensdag bij de inhuldiging van het nieuwe fietspad tussen Waregem en Zulte, dat binnenkort deel uitmaakt van een fietssnelweg tussen Kortrijk en Antwerpen.

Voor de provincie zijn veilige fietsroutes essentieel om fietsverkeer aan te moedigen. "De aanleg van fietspaden op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk is dan ook de kern van het West-Vlaamse mobiliteitsbeleid. Dit netwerk van fietsroutes richt zich op de dagelijkse verplaatsingen naar het werk of naar school", aldus De Block.

"In de toekomst willen wij een volledig netwerk van fietssnelwegen uitbouwen tussen de steden in onze provincie." Het nieuwe fietspad tussen Waregem en Zulte is daar een voorbeeld van. Tegen 2018 moet het nieuwe traject deel uitmaken van de fietssnelweg tussen Kortrijk en Gent-Antwerpen.

De provincie stelde woensdag ook de publicatie 'Fietssnelwegen in West-Vlaanderen' voor. "De fietssnelwegen die hier voorgesteld worden, zijn een eerste selectie. Ze liggen op routes waar nu al veel functionele fietsers rijden of verwacht kunnen worden. Sommige fietspaden bestaan al, maar kunnen nog verbeterd worden, aan andere is nog veel werk. Op sommige locaties ontbreekt een kwaliteitsvolle verharding of ligt er zelfs nog helemaal geen fietspad", zei de gedeputeerde. De brochure zal dus ook als instrument gebruikt worden om een draagvlak uit te bouwen voor fietssnelwegen.

WAREGEM 24/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u