West-Vlaanderen opent BOB-campagne met Verkeersveilige Nachten

 West-Vlaanderen opent BOB-campagne met Verkeersveilige Nachten

Traditiegetrouw leidt West-Vlaanderen de BOB-campagne in met de Verkeersveilige Nachten. Die vinden dit jaar plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 december. Ook Oost-Vlaanderen springt opnieuw op de kar, maar enkel op 5 december.

Provinciegouverneur Carl Decaluwé nam dit jaar opnieuw het initiatief om, in overleg met de West-Vlaamse burgemeesters en de korpschefs van de lokale en federale politie, de Verkeersveilige Nacht uit te breiden naar twee opeenvolgende Verkeersveilige Nachten. "Alle politiezones uit de volledige provincie werken opnieuw mee aan deze actie", zegt de verbindingsambtenaar van de gouverneur, Patrick Van Gelder. "Ook de federale wegpolitie werkt mee. Nieuw dit jaar is dat ook de scheepvaartpolitie in het havengebied verscherpte controles uitvoert."

De gouverneur zelf zal opnieuw verschillende dispositieven bezoeken. Waar die precies komen, wordt niet vrijgegeven, maar er wordt gewaarschuwd voor verschillende mobiele controleacties. Er wordt vooral gecontroleerd op drugs, alcohol en documenten.

BRUGGE 30/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu