West-Vlaanderen opent BOB-campagne met Verkeersveilige Nachten

 West-Vlaanderen opent BOB-campagne met Verkeersveilige Nachten

Traditiegetrouw leidt West-Vlaanderen de BOB-campagne in met de Verkeersveilige Nachten. Die vinden dit jaar plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 december. Ook Oost-Vlaanderen springt opnieuw op de kar, maar enkel op 5 december.

Provinciegouverneur Carl Decaluwé nam dit jaar opnieuw het initiatief om, in overleg met de West-Vlaamse burgemeesters en de korpschefs van de lokale en federale politie, de Verkeersveilige Nacht uit te breiden naar twee opeenvolgende Verkeersveilige Nachten. "Alle politiezones uit de volledige provincie werken opnieuw mee aan deze actie", zegt de verbindingsambtenaar van de gouverneur, Patrick Van Gelder. "Ook de federale wegpolitie werkt mee. Nieuw dit jaar is dat ook de scheepvaartpolitie in het havengebied verscherpte controles uitvoert."

De gouverneur zelf zal opnieuw verschillende dispositieven bezoeken. Waar die precies komen, wordt niet vrijgegeven, maar er wordt gewaarschuwd voor verschillende mobiele controleacties. Er wordt vooral gecontroleerd op drugs, alcohol en documenten.

BRUGGE 30/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u