West-Vlaanderen opent BOB-campagne met Verkeersveilige Nachten

 West-Vlaanderen opent BOB-campagne met Verkeersveilige Nachten

Traditiegetrouw leidt West-Vlaanderen de BOB-campagne in met de Verkeersveilige Nachten. Die vinden dit jaar plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 december. Ook Oost-Vlaanderen springt opnieuw op de kar, maar enkel op 5 december.

Provinciegouverneur Carl Decaluwé nam dit jaar opnieuw het initiatief om, in overleg met de West-Vlaamse burgemeesters en de korpschefs van de lokale en federale politie, de Verkeersveilige Nacht uit te breiden naar twee opeenvolgende Verkeersveilige Nachten. "Alle politiezones uit de volledige provincie werken opnieuw mee aan deze actie", zegt de verbindingsambtenaar van de gouverneur, Patrick Van Gelder. "Ook de federale wegpolitie werkt mee. Nieuw dit jaar is dat ook de scheepvaartpolitie in het havengebied verscherpte controles uitvoert."

De gouverneur zelf zal opnieuw verschillende dispositieven bezoeken. Waar die precies komen, wordt niet vrijgegeven, maar er wordt gewaarschuwd voor verschillende mobiele controleacties. Er wordt vooral gecontroleerd op drugs, alcohol en documenten.

BRUGGE 30/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u