West-Vlaanderen opent BOB-campagne met Verkeersveilige Nachten

 West-Vlaanderen opent BOB-campagne met Verkeersveilige Nachten

Traditiegetrouw leidt West-Vlaanderen de BOB-campagne in met de Verkeersveilige Nachten. Die vinden dit jaar plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 december. Ook Oost-Vlaanderen springt opnieuw op de kar, maar enkel op 5 december.

Provinciegouverneur Carl Decaluwé nam dit jaar opnieuw het initiatief om, in overleg met de West-Vlaamse burgemeesters en de korpschefs van de lokale en federale politie, de Verkeersveilige Nacht uit te breiden naar twee opeenvolgende Verkeersveilige Nachten. "Alle politiezones uit de volledige provincie werken opnieuw mee aan deze actie", zegt de verbindingsambtenaar van de gouverneur, Patrick Van Gelder. "Ook de federale wegpolitie werkt mee. Nieuw dit jaar is dat ook de scheepvaartpolitie in het havengebied verscherpte controles uitvoert."

De gouverneur zelf zal opnieuw verschillende dispositieven bezoeken. Waar die precies komen, wordt niet vrijgegeven, maar er wordt gewaarschuwd voor verschillende mobiele controleacties. Er wordt vooral gecontroleerd op drugs, alcohol en documenten.

BRUGGE 30/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u