West-Vlaanderen opent BOB-campagne met Verkeersveilige Nachten

 West-Vlaanderen opent BOB-campagne met Verkeersveilige Nachten

Traditiegetrouw leidt West-Vlaanderen de BOB-campagne in met de Verkeersveilige Nachten. Die vinden dit jaar plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 december. Ook Oost-Vlaanderen springt opnieuw op de kar, maar enkel op 5 december.

Provinciegouverneur Carl Decaluwé nam dit jaar opnieuw het initiatief om, in overleg met de West-Vlaamse burgemeesters en de korpschefs van de lokale en federale politie, de Verkeersveilige Nacht uit te breiden naar twee opeenvolgende Verkeersveilige Nachten. "Alle politiezones uit de volledige provincie werken opnieuw mee aan deze actie", zegt de verbindingsambtenaar van de gouverneur, Patrick Van Gelder. "Ook de federale wegpolitie werkt mee. Nieuw dit jaar is dat ook de scheepvaartpolitie in het havengebied verscherpte controles uitvoert."

De gouverneur zelf zal opnieuw verschillende dispositieven bezoeken. Waar die precies komen, wordt niet vrijgegeven, maar er wordt gewaarschuwd voor verschillende mobiele controleacties. Er wordt vooral gecontroleerd op drugs, alcohol en documenten.

BRUGGE 30/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u