Werkstraf en tien maanden cel voor Genkenaars die autoverzekering wilden oplichten

 Werkstraf en tien maanden cel voor Genkenaars die autoverzekering wilden oplichten

Een Genkenaar die zijn autoverzekering wilde oplichten, is wel van een zeer kale reis thuisgekomen. De man en zijn kompaan grepen naast de verzekeringsuitkering en werden door de correctionele rechtbank van Tongeren respectievelijk veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van tien maanden, deels met uitstel. Alle twee moeten ze ook een boete van 600 euro en een schadevergoeding aan een verhuurfirma van 3.714 euro betalen.

Eind 2013 raakte de Audi A4 van de 29-jarige Genkenaar niet meer door de autokeuring. Omdat hij zich voor zijn auto diep in de schulden had gewerkt, kon hij de wagen niet meer reglementair in orde laten brengen.

Toen de Genkenaar daarover op café zijn beklag deed, kwam een andere aanwezige met het idee een aanrijding in scene te zetten om de verzekering van een verhuurfirma op te lichten. De mannen spraken af om met een gehuurde bestelwagen op een rotonde in Maasmechelen een ongeluk in scene te zetten en de uitgerekende verzekeringspremie te delen.

De cafeganger wilde er echter zeker van zijn dat zijn plannetje slaagde en reed veel harder dan afgesproken de auto van de Genkenaar aan. Niet alleen liep de gehuurde bestelwagen heel wat schade op, de auto van de Genkenaar was perte totale en de man moest twee weken met een korset rondlopen.

Doordat de twee een afgesproken versie van de feiten gaven aan de politie en de expertiseverslagen van de verkeersdeskundigen niet overeenkwamen, weigerde de verzekering van de verhuurfirma de Genkenaar te vergoeden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu