Werkstraf en tien maanden cel voor Genkenaars die autoverzekering wilden oplichten

 Werkstraf en tien maanden cel voor Genkenaars die autoverzekering wilden oplichten

Een Genkenaar die zijn autoverzekering wilde oplichten, is wel van een zeer kale reis thuisgekomen. De man en zijn kompaan grepen naast de verzekeringsuitkering en werden door de correctionele rechtbank van Tongeren respectievelijk veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van tien maanden, deels met uitstel. Alle twee moeten ze ook een boete van 600 euro en een schadevergoeding aan een verhuurfirma van 3.714 euro betalen.

Eind 2013 raakte de Audi A4 van de 29-jarige Genkenaar niet meer door de autokeuring. Omdat hij zich voor zijn auto diep in de schulden had gewerkt, kon hij de wagen niet meer reglementair in orde laten brengen.

Toen de Genkenaar daarover op café zijn beklag deed, kwam een andere aanwezige met het idee een aanrijding in scene te zetten om de verzekering van een verhuurfirma op te lichten. De mannen spraken af om met een gehuurde bestelwagen op een rotonde in Maasmechelen een ongeluk in scene te zetten en de uitgerekende verzekeringspremie te delen.

De cafeganger wilde er echter zeker van zijn dat zijn plannetje slaagde en reed veel harder dan afgesproken de auto van de Genkenaar aan. Niet alleen liep de gehuurde bestelwagen heel wat schade op, de auto van de Genkenaar was perte totale en de man moest twee weken met een korset rondlopen.

Doordat de twee een afgesproken versie van de feiten gaven aan de politie en de expertiseverslagen van de verkeersdeskundigen niet overeenkwamen, weigerde de verzekering van de verhuurfirma de Genkenaar te vergoeden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u