Werkstraf en tien maanden cel voor Genkenaars die autoverzekering wilden oplichten

 Werkstraf en tien maanden cel voor Genkenaars die autoverzekering wilden oplichten

Een Genkenaar die zijn autoverzekering wilde oplichten, is wel van een zeer kale reis thuisgekomen. De man en zijn kompaan grepen naast de verzekeringsuitkering en werden door de correctionele rechtbank van Tongeren respectievelijk veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van tien maanden, deels met uitstel. Alle twee moeten ze ook een boete van 600 euro en een schadevergoeding aan een verhuurfirma van 3.714 euro betalen.

Eind 2013 raakte de Audi A4 van de 29-jarige Genkenaar niet meer door de autokeuring. Omdat hij zich voor zijn auto diep in de schulden had gewerkt, kon hij de wagen niet meer reglementair in orde laten brengen.

Toen de Genkenaar daarover op café zijn beklag deed, kwam een andere aanwezige met het idee een aanrijding in scene te zetten om de verzekering van een verhuurfirma op te lichten. De mannen spraken af om met een gehuurde bestelwagen op een rotonde in Maasmechelen een ongeluk in scene te zetten en de uitgerekende verzekeringspremie te delen.

De cafeganger wilde er echter zeker van zijn dat zijn plannetje slaagde en reed veel harder dan afgesproken de auto van de Genkenaar aan. Niet alleen liep de gehuurde bestelwagen heel wat schade op, de auto van de Genkenaar was perte totale en de man moest twee weken met een korset rondlopen.

Doordat de twee een afgesproken versie van de feiten gaven aan de politie en de expertiseverslagen van de verkeersdeskundigen niet overeenkwamen, weigerde de verzekering van de verhuurfirma de Genkenaar te vergoeden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u