Werkstraf en tien maanden cel voor Genkenaars die autoverzekering wilden oplichten

 Werkstraf en tien maanden cel voor Genkenaars die autoverzekering wilden oplichten

Een Genkenaar die zijn autoverzekering wilde oplichten, is wel van een zeer kale reis thuisgekomen. De man en zijn kompaan grepen naast de verzekeringsuitkering en werden door de correctionele rechtbank van Tongeren respectievelijk veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van tien maanden, deels met uitstel. Alle twee moeten ze ook een boete van 600 euro en een schadevergoeding aan een verhuurfirma van 3.714 euro betalen.

Eind 2013 raakte de Audi A4 van de 29-jarige Genkenaar niet meer door de autokeuring. Omdat hij zich voor zijn auto diep in de schulden had gewerkt, kon hij de wagen niet meer reglementair in orde laten brengen.

Toen de Genkenaar daarover op café zijn beklag deed, kwam een andere aanwezige met het idee een aanrijding in scene te zetten om de verzekering van een verhuurfirma op te lichten. De mannen spraken af om met een gehuurde bestelwagen op een rotonde in Maasmechelen een ongeluk in scene te zetten en de uitgerekende verzekeringspremie te delen.

De cafeganger wilde er echter zeker van zijn dat zijn plannetje slaagde en reed veel harder dan afgesproken de auto van de Genkenaar aan. Niet alleen liep de gehuurde bestelwagen heel wat schade op, de auto van de Genkenaar was perte totale en de man moest twee weken met een korset rondlopen.

Doordat de twee een afgesproken versie van de feiten gaven aan de politie en de expertiseverslagen van de verkeersdeskundigen niet overeenkwamen, weigerde de verzekering van de verhuurfirma de Genkenaar te vergoeden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u