Wegen en Verkeer start campagne 'Een rode X negeren, is je leven riskeren'

 Wegen en Verkeer start campagne 'Een rode X negeren, is je leven riskeren'

Het Agentschap Wegen en Verkeer start een nieuwe campagne om bestuurders bewust te maken van de gevaren van het negeren van de rode X: het rode kruis dat verschijnt op signalisatieborden boven de snelweg wanneer een rijstrook wordt afgesloten.

Veel bestuurders geven geen gevolg aan deze signalisatie. Ze begaan niet enkel een zware verkeersovertreding maar brengen ook zichzelf en anderen in levensgevaar. Met affiches langs de wegen en een online-campagne hoopt Wegen en Verkeer dat chauffeurs hun gedrag bijsturen, meldt het agentschap maandag in een persbericht.

"Een rijstrook wordt niet zomaar afgekruist. Het gebeurt bijvoorbeeld wanneer een rijstrook versperd is door een ongeval, wanneer er werken uitgevoerd worden of wanneer mensen met pech gestrand zijn. De aanduiding dat de rijstrook verboden is voor verkeer, moet er voor zorgen dat mensen die op deze rijstrook stil staan door pech, werken of een ongeval daar veilig zijn. Wanneer bestuurders dit negeren kunnen de gevolgen nefast zijn. Zo reed in de Kennedytunnel onlangs een bestuurder in op een defecte wagen omdat hij de afgekruiste rijstrook had genegeerd."

Om een beter zicht te krijgen op de problematiek, start het Vlaams Verkeerscentrum dit jaar een case studie op om het negeren van de rode X in kaart brengen. De resultaten zullen pas over meerdere maanden gekend zijn, aldus Ilse Luypaerts, woordvoerder van Wegen en Verkeer.

BRUSSEL 12/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u