Wegen en Verkeer start campagne 'Een rode X negeren, is je leven riskeren'

 Wegen en Verkeer start campagne 'Een rode X negeren, is je leven riskeren'

Het Agentschap Wegen en Verkeer start een nieuwe campagne om bestuurders bewust te maken van de gevaren van het negeren van de rode X: het rode kruis dat verschijnt op signalisatieborden boven de snelweg wanneer een rijstrook wordt afgesloten.

Veel bestuurders geven geen gevolg aan deze signalisatie. Ze begaan niet enkel een zware verkeersovertreding maar brengen ook zichzelf en anderen in levensgevaar. Met affiches langs de wegen en een online-campagne hoopt Wegen en Verkeer dat chauffeurs hun gedrag bijsturen, meldt het agentschap maandag in een persbericht.

"Een rijstrook wordt niet zomaar afgekruist. Het gebeurt bijvoorbeeld wanneer een rijstrook versperd is door een ongeval, wanneer er werken uitgevoerd worden of wanneer mensen met pech gestrand zijn. De aanduiding dat de rijstrook verboden is voor verkeer, moet er voor zorgen dat mensen die op deze rijstrook stil staan door pech, werken of een ongeval daar veilig zijn. Wanneer bestuurders dit negeren kunnen de gevolgen nefast zijn. Zo reed in de Kennedytunnel onlangs een bestuurder in op een defecte wagen omdat hij de afgekruiste rijstrook had genegeerd."

Om een beter zicht te krijgen op de problematiek, start het Vlaams Verkeerscentrum dit jaar een case studie op om het negeren van de rode X in kaart brengen. De resultaten zullen pas over meerdere maanden gekend zijn, aldus Ilse Luypaerts, woordvoerder van Wegen en Verkeer.

BRUSSEL 12/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u