Wegen en Verkeer legt voorraad van 105.000 ton strooizout aan voor winterdienst

 Wegen en Verkeer legt voorraad van 105.000 ton strooizout aan voor winterdienst

Het Agentschap Wegen en Verkeer brengt alles in gereedheid om klaar te zijn voor de zogeheten winterdienst die over een goede maand, op 19 oktober, ingaat. "We zorgen ervoor dat er eind september 105.000 ton strooizout in voorraad is", aldus Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer, aan Belga donderdagmiddag.

Een deel van dat zout komt uit eigen voorraad, de rest wordt gereserveerd bij leveranciers. "Vorig jaar hadden we ook een voorraad van 105.000 ton klaar. Daarvan is de voorbije winter 41.000 ton gebruikt", aldus nog de woordvoerder van Wegen en Verkeer.

De winterdienst heeft als doel om tijdens de wintermaanden de Vlaamse autosnel- en gewestwegen sneeuw- en ijsvrij te houden en loopt van de 3de maandag van oktober tot de 4de maandag van april. Tijdens die periode staan alle medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer en de aannemers stand-by, zodat ze kunnen worden opgeroepen om inspecties uit te voeren of te gaan strooien.

BRUSSEL 17/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u