Wallonië hanteert identieke kilometerheffing voor vrachtwagens als Vlaanderen

 Wallonië hanteert identieke kilometerheffing voor vrachtwagens als Vlaanderen

De kilometerheffing voor zware vrachtwagens zal in Wallonië even duur zijn als in Vlaanderen. De heffing voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton moet vanaf april 2016 het eurovignet vervangen. De tarieven zullen variëren van 7,4 tot 20 eurocent, naargelang het gewicht en de vervuiling, met een basistarief van 11,3 cent.

Met de eenvormigheid komt de Waalse regering tegemoet aan een vraag van de sector, stelde minister van Begroting Christophe Lacroix donderdag bij de bekendmaking van de tarieven.

De meest vervuilende vrachtwagens in de lichtste categorie zullen 14,6 cent per kilometer betalen, terwijl de zwaarste trucks die het minst vervuilen 12,8 eurocent per kilometer moeten ophoesten. De Waalse regering rekent op 200 tot 220 miljoen euro inkomsten per jaar. Dat geld zal naar het onderhoud van het wegennet gaan.

Daar ligt volgens de regering in Namen een groot verschil met de kilometertaks. De heffing gaat volledig naar het gebruik (het onderhoud van de wegen in dit geval) en is aftrekbaar van de vennootschapsbelasting en van de BTW, terwijl de taks naar de algemene middelen gaat. Vlaanderen compenseert de heffing via een verlaging van de verkeersbelasting voor zware vrachtwagens. In Wallonië staat nog overleg gepland met verschillende sectoren die aan zware concurrentie onderhevig zijn over de compenserende maatregelen.

Welk budget de regering-Magnette achter de hand houdt voor die compensaties, wil ze nog niet kwijt. Ze wil haar kruit nog niet verschieten in de aanloop naar de onderhandelingen. Die riskeren nog pittig te zullen worden. Verschillende transportfederaties hebben immers de druk opgevoerd door voor 18 juni een manifestatie aan te kondigen.

De heffing zal gelden op hetzelfde netwerk als waarop het eurovignet geldt, maar dan wel aangevuld met een aantal sectoren. Het gaat om 300 kilometer meer dan de 1.950 kilometer waarop het eurovignet betrekking heeft. Dat moet sluipverkeer langs gewestwegen voorkomen.

Van alle voertuigen die in Wallonië rondrijden, is 88 procent buiten het gewest ingeschreven. Daarvan heeft 44 procent een buitenlandse nummerplaat.

NAMEN 11/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u