Wagen van 60-jarige vrouw op brutale wijze gestolen in Ukkel

 Wagen van 60-jarige vrouw op brutale wijze gestolen in Ukkel

Een man heeft woensdagochtend op brutale wijze de wagen van een 60-jarige vrouw gestolen in Ukkel. Hetzelfde voertuig verongelukte enkele uren later in Zaventem en de bestuurder werd daarbij gearresteerd. Dat bevestigt het Brusselse parket. Of de opgepakte bestuurder ook de dader van de autodiefstal is, moet evenwel nog blijken.

De vrouw parkeerde haar wagen woensdagochtend in de Copernicusstraat in Ukkel maar werd bij het uitstappen overvallen door een gemaskerde jongeman. Die bedreigde haar en eiste de sleutel van de wagen. Toen de vrouw die niet afgaf, ging de dader er toch met het voertuig vandoor. Dat was immers uitgerust met een systeem om zonder sleutel te vertrekken.

Rond 11 uur dook de wagen op in Zaventem, waar hij aan hoge snelheid door de straten reed. De bestuurder raakte echter de controle over het stuur kwijt, ging van de weg af en reed zich vast in een struik. Een politiepatrouille pakte de man, die geen rijbewijs bleek te hebben, op. De bestuurder wordt woensdagavond verhoord en er wordt nagekeken of hij ook verantwoordelijk is voor de diefstal, aldus het parket.

BRUSSEL 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u