Wagen van 60-jarige vrouw op brutale wijze gestolen in Ukkel

 Wagen van 60-jarige vrouw op brutale wijze gestolen in Ukkel

Een man heeft woensdagochtend op brutale wijze de wagen van een 60-jarige vrouw gestolen in Ukkel. Hetzelfde voertuig verongelukte enkele uren later in Zaventem en de bestuurder werd daarbij gearresteerd. Dat bevestigt het Brusselse parket. Of de opgepakte bestuurder ook de dader van de autodiefstal is, moet evenwel nog blijken.

De vrouw parkeerde haar wagen woensdagochtend in de Copernicusstraat in Ukkel maar werd bij het uitstappen overvallen door een gemaskerde jongeman. Die bedreigde haar en eiste de sleutel van de wagen. Toen de vrouw die niet afgaf, ging de dader er toch met het voertuig vandoor. Dat was immers uitgerust met een systeem om zonder sleutel te vertrekken.

Rond 11 uur dook de wagen op in Zaventem, waar hij aan hoge snelheid door de straten reed. De bestuurder raakte echter de controle over het stuur kwijt, ging van de weg af en reed zich vast in een struik. Een politiepatrouille pakte de man, die geen rijbewijs bleek te hebben, op. De bestuurder wordt woensdagavond verhoord en er wordt nagekeken of hij ook verantwoordelijk is voor de diefstal, aldus het parket.

BRUSSEL 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u