Wagen van 60-jarige vrouw op brutale wijze gestolen in Ukkel

 Wagen van 60-jarige vrouw op brutale wijze gestolen in Ukkel

Een man heeft woensdagochtend op brutale wijze de wagen van een 60-jarige vrouw gestolen in Ukkel. Hetzelfde voertuig verongelukte enkele uren later in Zaventem en de bestuurder werd daarbij gearresteerd. Dat bevestigt het Brusselse parket. Of de opgepakte bestuurder ook de dader van de autodiefstal is, moet evenwel nog blijken.

De vrouw parkeerde haar wagen woensdagochtend in de Copernicusstraat in Ukkel maar werd bij het uitstappen overvallen door een gemaskerde jongeman. Die bedreigde haar en eiste de sleutel van de wagen. Toen de vrouw die niet afgaf, ging de dader er toch met het voertuig vandoor. Dat was immers uitgerust met een systeem om zonder sleutel te vertrekken.

Rond 11 uur dook de wagen op in Zaventem, waar hij aan hoge snelheid door de straten reed. De bestuurder raakte echter de controle over het stuur kwijt, ging van de weg af en reed zich vast in een struik. Een politiepatrouille pakte de man, die geen rijbewijs bleek te hebben, op. De bestuurder wordt woensdagavond verhoord en er wordt nagekeken of hij ook verantwoordelijk is voor de diefstal, aldus het parket.

BRUSSEL 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u