Wagen van 60-jarige vrouw op brutale wijze gestolen in Ukkel

 Wagen van 60-jarige vrouw op brutale wijze gestolen in Ukkel

Een man heeft woensdagochtend op brutale wijze de wagen van een 60-jarige vrouw gestolen in Ukkel. Hetzelfde voertuig verongelukte enkele uren later in Zaventem en de bestuurder werd daarbij gearresteerd. Dat bevestigt het Brusselse parket. Of de opgepakte bestuurder ook de dader van de autodiefstal is, moet evenwel nog blijken.

De vrouw parkeerde haar wagen woensdagochtend in de Copernicusstraat in Ukkel maar werd bij het uitstappen overvallen door een gemaskerde jongeman. Die bedreigde haar en eiste de sleutel van de wagen. Toen de vrouw die niet afgaf, ging de dader er toch met het voertuig vandoor. Dat was immers uitgerust met een systeem om zonder sleutel te vertrekken.

Rond 11 uur dook de wagen op in Zaventem, waar hij aan hoge snelheid door de straten reed. De bestuurder raakte echter de controle over het stuur kwijt, ging van de weg af en reed zich vast in een struik. Een politiepatrouille pakte de man, die geen rijbewijs bleek te hebben, op. De bestuurder wordt woensdagavond verhoord en er wordt nagekeken of hij ook verantwoordelijk is voor de diefstal, aldus het parket.

BRUSSEL 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu