Wagen in publiek bij Kevertreffen: persoon die kritiek was buiten levensgevaar

 Wagen in publiek bij Kevertreffen: persoon die kritiek was buiten levensgevaar

De man die zondagnamiddag in Ninove in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht, nadat zondagnamiddag een Kever in het publiek was gereden, is buiten levensgevaar. Dat bevestigt burgemeester Tania De Jonge (Open Vld).

De man slaagde er evenwel in om zijn zoontje weg te duwen, waardoor dat kind er slechts lichgewond raakte toen het voertuig op hen afkwam. Zelf liep hij levensgevaarlijke verwondingen op. Zijn toestand is gestabiliseerd, maar er zal nog maanden revalidatie volgen, zegt de burgemeester.

Verder raakte nog één persoon zwaargewond, met verschillende breuken, en raakte nog één tiener lichtgewond. Eén persoon werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht. De vijf slachtoffers waren allemaal bezoekers van het Kevertreffen, ze zijn afkomstig van buiten de stad.

De bestuurder van de wagen is een Brit, zegt de burgemeester. De man wordt verhoord om de precieze toedracht te kennen. Het parket van Oost-Vlaanderen laat weten dat de man niet onder invloed van alcohol reed. Er werd ook nog een verkeersdeskundige aangesteld.

Het jaarlijkse evenement "Primavera" in Ninove, waarvan het Kevertreffen een opgemerkt onderdeel is, lokte dit jaar naar schatting tienduizend bezoekers, klinkt het nog.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u