Vrouw opgepakt na wilde achtervolging van Blankenberge tot Moeskroen

 Vrouw opgepakt na wilde achtervolging van Blankenberge tot Moeskroen

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag na een wilde achtervolging een vrouw uit Zedelgem ingerekend. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. N.D. sloeg in Blankenberge op de vlucht en kon pas in Moeskroen geklist worden.

Rond 4 uur vrijdagochtend zag een patrouille van de Blankenbergse politie hoe een voertuig een rood licht negeerde. De agenten gingen in de achtervolging en maanden de vrouwelijke bestuurder aan om te stoppen. Dat was voor de verdachte echter het teken om te versnellen, waarop een wilde achtervolging ontstond.

Tijdens de vlucht probeerden verschillende politiekorpsen tevergeefs om de vrouw klem te rijden. Ze kon telkens ontsnappen en reed hierbij twee keer in op een politiewagen. Er vielen geen gewonden, maar enkele auto's van de politie liepen wel schade op. Uiteindelijk kon de verdachte in Moeskroen ingerekend worden. De vrouw zonder gerechtelijk verleden maakte een verwarde indruk en had geen duidelijke uitleg voor haar opmerkelijke vlucht.

N.D. zal voor de Brugse onderzoeksrechter moeten verschijnen. Het parket vordert haar aanhouding op verdenking van poging tot doodslag en gewapende weerspannigheid.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u