Vrouw met ruim 4 promille alcohol in bloed onderschept in Bilzen

  Vrouw met ruim 4 promille alcohol in bloed onderschept in Bilzen

Een 50-jarige vrouw, die duidelijk boven haar theewater was en zondagmiddag in Bilzen de plek van een verkeersongeval met stoffelijke schade wilde verlaten, werd door omstaanders tegengehouden in afwachting van de politie. Ze kon niet meer op haar benen staan. Bij een test blies ze maar liefst 4,13 promille. Naar eigen zeggen had ze alleen een paar glaasjes wijn gedronken.

Zondag rond 11.30 uur ramde ze met haar BMW een paaltje op de Markt in Bilzen. Ze wilde wegrijden, maar mensen in de buurt konden dat voorkomen. De politie moest de dronken vrouw uit haar voertuig helpen. Bij een ademtest en ademanalyse blies ze zomaar eventjes 4,13 promille.

De vrouw werd bestuurlijk aangehouden. Na een medische controle door een dokter werd ze naar het ziekenhuis gebracht omdat er een reëel gevaar was dat ze door het overmatig alcoholgebruik in een coma zou belanden. Haar rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Ze moet zich later in nuchtere toestand voor de politierechtbank verantwoorden.

BILZEN 24/08 12:07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u