Vrouw met ruim 4 promille alcohol in bloed onderschept in Bilzen

  Vrouw met ruim 4 promille alcohol in bloed onderschept in Bilzen

Een 50-jarige vrouw, die duidelijk boven haar theewater was en zondagmiddag in Bilzen de plek van een verkeersongeval met stoffelijke schade wilde verlaten, werd door omstaanders tegengehouden in afwachting van de politie. Ze kon niet meer op haar benen staan. Bij een test blies ze maar liefst 4,13 promille. Naar eigen zeggen had ze alleen een paar glaasjes wijn gedronken.

Zondag rond 11.30 uur ramde ze met haar BMW een paaltje op de Markt in Bilzen. Ze wilde wegrijden, maar mensen in de buurt konden dat voorkomen. De politie moest de dronken vrouw uit haar voertuig helpen. Bij een ademtest en ademanalyse blies ze zomaar eventjes 4,13 promille.

De vrouw werd bestuurlijk aangehouden. Na een medische controle door een dokter werd ze naar het ziekenhuis gebracht omdat er een reëel gevaar was dat ze door het overmatig alcoholgebruik in een coma zou belanden. Haar rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Ze moet zich later in nuchtere toestand voor de politierechtbank verantwoorden.

BILZEN 24/08 12:07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u