Vrouw met ruim 4 promille alcohol in bloed onderschept in Bilzen

  Vrouw met ruim 4 promille alcohol in bloed onderschept in Bilzen

Een 50-jarige vrouw, die duidelijk boven haar theewater was en zondagmiddag in Bilzen de plek van een verkeersongeval met stoffelijke schade wilde verlaten, werd door omstaanders tegengehouden in afwachting van de politie. Ze kon niet meer op haar benen staan. Bij een test blies ze maar liefst 4,13 promille. Naar eigen zeggen had ze alleen een paar glaasjes wijn gedronken.

Zondag rond 11.30 uur ramde ze met haar BMW een paaltje op de Markt in Bilzen. Ze wilde wegrijden, maar mensen in de buurt konden dat voorkomen. De politie moest de dronken vrouw uit haar voertuig helpen. Bij een ademtest en ademanalyse blies ze zomaar eventjes 4,13 promille.

De vrouw werd bestuurlijk aangehouden. Na een medische controle door een dokter werd ze naar het ziekenhuis gebracht omdat er een reëel gevaar was dat ze door het overmatig alcoholgebruik in een coma zou belanden. Haar rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Ze moet zich later in nuchtere toestand voor de politierechtbank verantwoorden.

BILZEN 24/08 12:07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u