Vrouw die non doodreed onder invloed van harddrugs riskeert jaar rijverbod

 Vrouw die non doodreed onder invloed van harddrugs riskeert jaar rijverbod

Een vrouw die een non doodreed onder invloed van harddrugs, riskeert een jaar rijverbod. Het dodelijk ongeval in mei 2015 in Scherpenheuvel werd donderdag behandeld voor de politierechtbank in Leuven.

Ann Ceupens werd op zaterdagavond 23 mei van vorig jaar op de Diestsestraat in Scherpenheuvel aangereden door een auto die van de baan afweek. De 68-jarige zuster had net kledingstukken naar een container gebracht en maakte aanstalten om weer in haar wagen te stappen. Ze raakte gekneld en stierf ter plaatse. Ceupens was provinciaal overste van de Ursulinen in Scherpenheuvel en de jongste van acht zusters.

Jenny B. (34) uit Geetbets werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat ze onder invloed was van de xtc-variant MDMA. In 2006 was ze een tijdlang medisch ongeschikt verklaard om een auto te besturen. Sinds het ongeval liet de vrouw twee urinetesten afnemen. Politierechter Kathleen Stinckens vroeg zich af waarom dat niet elke maand gebeurt.

Het openbaar ministerie vorderde een jaar rijverbod en drie maanden cel met uitstel.

Het vonnis valt op 21 april.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u