Vrouw die non doodreed onder invloed van harddrugs riskeert jaar rijverbod

 Vrouw die non doodreed onder invloed van harddrugs riskeert jaar rijverbod

Een vrouw die een non doodreed onder invloed van harddrugs, riskeert een jaar rijverbod. Het dodelijk ongeval in mei 2015 in Scherpenheuvel werd donderdag behandeld voor de politierechtbank in Leuven.

Ann Ceupens werd op zaterdagavond 23 mei van vorig jaar op de Diestsestraat in Scherpenheuvel aangereden door een auto die van de baan afweek. De 68-jarige zuster had net kledingstukken naar een container gebracht en maakte aanstalten om weer in haar wagen te stappen. Ze raakte gekneld en stierf ter plaatse. Ceupens was provinciaal overste van de Ursulinen in Scherpenheuvel en de jongste van acht zusters.

Jenny B. (34) uit Geetbets werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat ze onder invloed was van de xtc-variant MDMA. In 2006 was ze een tijdlang medisch ongeschikt verklaard om een auto te besturen. Sinds het ongeval liet de vrouw twee urinetesten afnemen. Politierechter Kathleen Stinckens vroeg zich af waarom dat niet elke maand gebeurt.

Het openbaar ministerie vorderde een jaar rijverbod en drie maanden cel met uitstel.

Het vonnis valt op 21 april.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u