Vrachtwagenbestuurder rijdt onder invloed van alcohol achteraan in op auto in Evergem

 Vrachtwagenbestuurder rijdt onder invloed van alcohol achteraan in op auto in Evergem

n het Oost-Vlaamse Evergem is een vrachtwagen maandagmorgen achteraan ingereden op een auto die stilstond voor het rood licht. De vrachtwagenbestuurder legde een positieve ademtest af, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde rond 8.30 uur op de R4 in Evergem, ter hoogte van de Hoogstraat. "Een 52-jarige vrachtwagenchauffeur, afkomstig uit Bergen, reed er in op een personenwagen die stilstond voor de rode lichten. De bestuurster van de personenwagen, een 35-jarige vrouw afkomstig uit Assenede, werd afgevoerd naar het ziekenhuis maar verkeert ondertussen niet meer in levensgevaar", zegt het parket.

De vrachtwagenchauffeur legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

EVERGEM 17/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u