Vrachtwagenbestuurder rijdt onder invloed van alcohol achteraan in op auto in Evergem

 Vrachtwagenbestuurder rijdt onder invloed van alcohol achteraan in op auto in Evergem

n het Oost-Vlaamse Evergem is een vrachtwagen maandagmorgen achteraan ingereden op een auto die stilstond voor het rood licht. De vrachtwagenbestuurder legde een positieve ademtest af, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde rond 8.30 uur op de R4 in Evergem, ter hoogte van de Hoogstraat. "Een 52-jarige vrachtwagenchauffeur, afkomstig uit Bergen, reed er in op een personenwagen die stilstond voor de rode lichten. De bestuurster van de personenwagen, een 35-jarige vrouw afkomstig uit Assenede, werd afgevoerd naar het ziekenhuis maar verkeert ondertussen niet meer in levensgevaar", zegt het parket.

De vrachtwagenchauffeur legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

EVERGEM 17/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u