Vorig jaar 38.800 dronken bestuurders betrapt

 Vorig jaar 38.800 dronken bestuurders betrapt

Uit nieuwe cijfers blijkt dat er vorig jaar in ons land ruim 38.800 bestuurders betrapt werden op rijden onder invloed van alcohol. Opvallend is dat bijna 84 procent van alle betrapte bestuurders mannen blijken te zijn.

Liefst 8.800 veertigplussers, de categorie waar de BOB-campagne zich dit jaar op richt, legden een positieve ademtest af. Maar ook de jongeren scoorden vorig jaar niet echt goed. Liefst 10.660 chauffeurs tussen 21 en 30 jaar bliezen positief. In de leeftijdscategorie tot 20 jaar, ook fietsers die bijvoorbeeld na een fuif betrokken raakten bij een ongeval en moesten blazen, werden zowat 1.320 bestuurders betrapt met een glaasje teveel op.

Dat de meerderheid van de betrapte bestuurders mannen zijn en slechts 16 procent vrouwen, hoeft niet noodzakelijk iets te betekenen. Mannen rijden meer met de wagen en lopen dus ook meer kans om tegen de lamp te lopen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u