Vorig jaar 38.800 dronken bestuurders betrapt

 Vorig jaar 38.800 dronken bestuurders betrapt

Uit nieuwe cijfers blijkt dat er vorig jaar in ons land ruim 38.800 bestuurders betrapt werden op rijden onder invloed van alcohol. Opvallend is dat bijna 84 procent van alle betrapte bestuurders mannen blijken te zijn.

Liefst 8.800 veertigplussers, de categorie waar de BOB-campagne zich dit jaar op richt, legden een positieve ademtest af. Maar ook de jongeren scoorden vorig jaar niet echt goed. Liefst 10.660 chauffeurs tussen 21 en 30 jaar bliezen positief. In de leeftijdscategorie tot 20 jaar, ook fietsers die bijvoorbeeld na een fuif betrokken raakten bij een ongeval en moesten blazen, werden zowat 1.320 bestuurders betrapt met een glaasje teveel op.

Dat de meerderheid van de betrapte bestuurders mannen zijn en slechts 16 procent vrouwen, hoeft niet noodzakelijk iets te betekenen. Mannen rijden meer met de wagen en lopen dus ook meer kans om tegen de lamp te lopen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu