Voorwaardelijke straf voor tractorbestuurder die 17-jarig meisje doodreed

 Voorwaardelijke straf voor tractorbestuurder die 17-jarig meisje doodreed

De politierechtbank van Leuven heeft vrijdag een 23-jarige man een voorwaardelijke straf gegeven voor een dodelijk ongeval dat hij in april 2014 veroorzaakte in Boortmeerbeek. Pallieter P. reed met zijn tractor een meisje van 17 jaar dood, dat achteraan bij een vriendin op de bromfiets zat.

Het ongeval gebeurde op de drukke Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek op 10 april 2014. Even voor het middaguur draaide P. met zijn tractor met aanhangwagen rechtsaf en reed op het fietspad een bromfiets aan. Daarop zaten twee meisjes van 17 jaar. Passagierster Kaat Vandenbergh (17) uit Boortmeerbeek belandde onder het wiel en overleed ter plaatse.

Op de zitting gaf de bestuurder uit Boortmeerbeek toe dat hij niet in zijn achteruitkijkspiegel had gekeken. Zijn verklaring dat hij schuld treft, stemde de rechter mild omdat hij daarmee zijn verantwoordelijkheid heeft genomen. "Onachtzaamheid kostte het meisje het leven. De bestuurder had voorrang moeten verlenen. Als hij in zijn spiegel had gekeken, had hij de naderende bromfiets kunnen en moeten zien", zei de rechter.

Pallieter P. werd veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel. Hij kreeg een rijverbod van drie maanden, waarvan 75 dagen met uitstel. Na het ongeval had hij al vijftien dagen zijn rijbewijs moeten inleveren. Het openbaar ministerie had een jaar rijverbod gevorderd. P. kreeg ook een boete van 1.200 euro.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u