Voorwaardelijke straf voor tractorbestuurder die 17-jarig meisje doodreed

 Voorwaardelijke straf voor tractorbestuurder die 17-jarig meisje doodreed

De politierechtbank van Leuven heeft vrijdag een 23-jarige man een voorwaardelijke straf gegeven voor een dodelijk ongeval dat hij in april 2014 veroorzaakte in Boortmeerbeek. Pallieter P. reed met zijn tractor een meisje van 17 jaar dood, dat achteraan bij een vriendin op de bromfiets zat.

Het ongeval gebeurde op de drukke Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek op 10 april 2014. Even voor het middaguur draaide P. met zijn tractor met aanhangwagen rechtsaf en reed op het fietspad een bromfiets aan. Daarop zaten twee meisjes van 17 jaar. Passagierster Kaat Vandenbergh (17) uit Boortmeerbeek belandde onder het wiel en overleed ter plaatse.

Op de zitting gaf de bestuurder uit Boortmeerbeek toe dat hij niet in zijn achteruitkijkspiegel had gekeken. Zijn verklaring dat hij schuld treft, stemde de rechter mild omdat hij daarmee zijn verantwoordelijkheid heeft genomen. "Onachtzaamheid kostte het meisje het leven. De bestuurder had voorrang moeten verlenen. Als hij in zijn spiegel had gekeken, had hij de naderende bromfiets kunnen en moeten zien", zei de rechter.

Pallieter P. werd veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel. Hij kreeg een rijverbod van drie maanden, waarvan 75 dagen met uitstel. Na het ongeval had hij al vijftien dagen zijn rijbewijs moeten inleveren. Het openbaar ministerie had een jaar rijverbod gevorderd. P. kreeg ook een boete van 1.200 euro.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u