Voorstel De Gucht voor toeristenpas openbaar vervoer geniet bijval van Galant

 Voorstel De Gucht voor toeristenpas openbaar vervoer geniet bijval van Galant

Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) is opgetogen met de bijval die zijn pleidooi voor één nationale toeristenpas voor het openbaar vervoer heeft bij federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR). "Toeristen zien door de verschillende kaartsystemen door de bomen vaak het bos niet meer. Nu kopen ze vaak losse kaartjes die niet geldig zijn bij de andere vervoersmaatschappijen. Met de unieke toeristenpas kunnen ze voor een vast bedrag een aantal dagen door heel ons land reizen met trein, bus en tram", vindt de deelstaatsenator, die Vlaams minister van Mobiliteit en Toerisme Ben Weyts (N-VA) over het onderwerp aan de tand gaat voelen.

De Gucht verwijst naar buitenlandse voorbeelden, zoals de Spain Pass waarmee men voor een vast bedrag een aantal treinreizen kan ondernemen of het Schönes Wochenende Ticket waarmee toeristen het weekend door Duitsland kunnen sporen en in een aantal grote steden ook metro, bus en tram kunnen gebruiken. In Nederland wordt op voorstel van D66 gewerkt aan een unieke toeristenpas die toegang biedt tot alle vervoersmodi en korting biedt op allerhande toeristische attracties en musea.

Uit het antwoord van minister Galant op zijn schriftelijke vraag besluit Jean-Jacques De Gucht dat zij zijn voorstel genegen is: "De NMBS vindt het Nederlandse initiatief alvast interessant en zal de ontwikkeling van dit nieuwe product in Nederland opvolgen, zodat hier eventueel good practices kunnen worden uitgehaald." Ook het voorstel om deze vervoerspas te implementeren via een specifieke app voor smartphones waardoor de toerist bijkomende reis- en verblijftips krijgt over de diverse toeristische attracties, krijgt gehoor van Galant: "Met de voortdurende uitbreiding van de mogelijkheden voor het laden van reisformules op de MOBIB-kaart alsook de ontwikkeling van andere digitale dragers, kan in de toekomst gedacht worden aan een aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en intermodaal Openbaar vervoersproduct, specifiek gericht op buitenlandse toeristen in België."

De invoering van deze toeristenpas zorgt voor een grote vereenvoudiging voor de reiziger die ons land aandoet en een breed vervoersaanbod, wat in combinatie met specifieke kortingen en promoties vele bijkomende jobs zal opleveren in de toeristische sector, besluit De Gucht.

BRUSSEL 06/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u