Voorstel De Gucht voor toeristenpas openbaar vervoer geniet bijval van Galant

 Voorstel De Gucht voor toeristenpas openbaar vervoer geniet bijval van Galant

Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) is opgetogen met de bijval die zijn pleidooi voor één nationale toeristenpas voor het openbaar vervoer heeft bij federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR). "Toeristen zien door de verschillende kaartsystemen door de bomen vaak het bos niet meer. Nu kopen ze vaak losse kaartjes die niet geldig zijn bij de andere vervoersmaatschappijen. Met de unieke toeristenpas kunnen ze voor een vast bedrag een aantal dagen door heel ons land reizen met trein, bus en tram", vindt de deelstaatsenator, die Vlaams minister van Mobiliteit en Toerisme Ben Weyts (N-VA) over het onderwerp aan de tand gaat voelen.

De Gucht verwijst naar buitenlandse voorbeelden, zoals de Spain Pass waarmee men voor een vast bedrag een aantal treinreizen kan ondernemen of het Schönes Wochenende Ticket waarmee toeristen het weekend door Duitsland kunnen sporen en in een aantal grote steden ook metro, bus en tram kunnen gebruiken. In Nederland wordt op voorstel van D66 gewerkt aan een unieke toeristenpas die toegang biedt tot alle vervoersmodi en korting biedt op allerhande toeristische attracties en musea.

Uit het antwoord van minister Galant op zijn schriftelijke vraag besluit Jean-Jacques De Gucht dat zij zijn voorstel genegen is: "De NMBS vindt het Nederlandse initiatief alvast interessant en zal de ontwikkeling van dit nieuwe product in Nederland opvolgen, zodat hier eventueel good practices kunnen worden uitgehaald." Ook het voorstel om deze vervoerspas te implementeren via een specifieke app voor smartphones waardoor de toerist bijkomende reis- en verblijftips krijgt over de diverse toeristische attracties, krijgt gehoor van Galant: "Met de voortdurende uitbreiding van de mogelijkheden voor het laden van reisformules op de MOBIB-kaart alsook de ontwikkeling van andere digitale dragers, kan in de toekomst gedacht worden aan een aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en intermodaal Openbaar vervoersproduct, specifiek gericht op buitenlandse toeristen in België."

De invoering van deze toeristenpas zorgt voor een grote vereenvoudiging voor de reiziger die ons land aandoet en een breed vervoersaanbod, wat in combinatie met specifieke kortingen en promoties vele bijkomende jobs zal opleveren in de toeristische sector, besluit De Gucht.

BRUSSEL 06/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u