Voorstel De Gucht voor toeristenpas openbaar vervoer geniet bijval van Galant

 Voorstel De Gucht voor toeristenpas openbaar vervoer geniet bijval van Galant

Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) is opgetogen met de bijval die zijn pleidooi voor één nationale toeristenpas voor het openbaar vervoer heeft bij federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR). "Toeristen zien door de verschillende kaartsystemen door de bomen vaak het bos niet meer. Nu kopen ze vaak losse kaartjes die niet geldig zijn bij de andere vervoersmaatschappijen. Met de unieke toeristenpas kunnen ze voor een vast bedrag een aantal dagen door heel ons land reizen met trein, bus en tram", vindt de deelstaatsenator, die Vlaams minister van Mobiliteit en Toerisme Ben Weyts (N-VA) over het onderwerp aan de tand gaat voelen.

De Gucht verwijst naar buitenlandse voorbeelden, zoals de Spain Pass waarmee men voor een vast bedrag een aantal treinreizen kan ondernemen of het Schönes Wochenende Ticket waarmee toeristen het weekend door Duitsland kunnen sporen en in een aantal grote steden ook metro, bus en tram kunnen gebruiken. In Nederland wordt op voorstel van D66 gewerkt aan een unieke toeristenpas die toegang biedt tot alle vervoersmodi en korting biedt op allerhande toeristische attracties en musea.

Uit het antwoord van minister Galant op zijn schriftelijke vraag besluit Jean-Jacques De Gucht dat zij zijn voorstel genegen is: "De NMBS vindt het Nederlandse initiatief alvast interessant en zal de ontwikkeling van dit nieuwe product in Nederland opvolgen, zodat hier eventueel good practices kunnen worden uitgehaald." Ook het voorstel om deze vervoerspas te implementeren via een specifieke app voor smartphones waardoor de toerist bijkomende reis- en verblijftips krijgt over de diverse toeristische attracties, krijgt gehoor van Galant: "Met de voortdurende uitbreiding van de mogelijkheden voor het laden van reisformules op de MOBIB-kaart alsook de ontwikkeling van andere digitale dragers, kan in de toekomst gedacht worden aan een aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en intermodaal Openbaar vervoersproduct, specifiek gericht op buitenlandse toeristen in België."

De invoering van deze toeristenpas zorgt voor een grote vereenvoudiging voor de reiziger die ons land aandoet en een breed vervoersaanbod, wat in combinatie met specifieke kortingen en promoties vele bijkomende jobs zal opleveren in de toeristische sector, besluit De Gucht.

BRUSSEL 06/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u