Voorbije BOB-campagne was meest succesvolle ooit

 Voorbije BOB-campagne was meest succesvolle ooit

De voorbije BOB-campagne is de meest succesvolle ooit. De politie heeft een recordaantal van 409.000 bestuurders gecontroleerd, van wie slechts 2,5 procent positief blies, het laagste percentage ooit.

Op Luik en Luxemburg na daalde het aantal dronken bestuurders opnieuw in alle provincies, blijkt uit cijfers van het BIVV en het kabinet van Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA). Langs Vlaamse kant toonden de Antwerpenaars zich andermaal de meest nuchtere chauffeurs. West-Vlaanderen blijft de slechtste leerling van de klas, ondanks een bescheiden daling. In die provincie is de kans nog steeds dubbel zo groot om op een dronken bestuurder te botsen als in Antwerpen.

Opvallend: bestuurders die positief blazen, drinken wel stévig door. Meer dan een kwart (27 pct) had een alcoholgehalte van meer dan 1,5 promille. In totaal moesten de voorbije twee maanden iets meer dan 2.700 Belgen hun rijbewijs afgeven. Er valt stilaan te vrezen dat het vet van de soep is: na 21 jaar weten alle 'brave' drinkers nu wel dat ze een BOB moet kiezen als ze uitgaan. Maar de affiches langs de weg en de radio- en tv-spotjes hebben hoegenaamd geen effect op zware drinkers. Verkeersexperts pleiten daarom al enkele jaren voor meer controles gedurende het hele jaar.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u