Voorbije BOB-campagne was meest succesvolle ooit

 Voorbije BOB-campagne was meest succesvolle ooit

De voorbije BOB-campagne is de meest succesvolle ooit. De politie heeft een recordaantal van 409.000 bestuurders gecontroleerd, van wie slechts 2,5 procent positief blies, het laagste percentage ooit.

Op Luik en Luxemburg na daalde het aantal dronken bestuurders opnieuw in alle provincies, blijkt uit cijfers van het BIVV en het kabinet van Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA). Langs Vlaamse kant toonden de Antwerpenaars zich andermaal de meest nuchtere chauffeurs. West-Vlaanderen blijft de slechtste leerling van de klas, ondanks een bescheiden daling. In die provincie is de kans nog steeds dubbel zo groot om op een dronken bestuurder te botsen als in Antwerpen.

Opvallend: bestuurders die positief blazen, drinken wel stévig door. Meer dan een kwart (27 pct) had een alcoholgehalte van meer dan 1,5 promille. In totaal moesten de voorbije twee maanden iets meer dan 2.700 Belgen hun rijbewijs afgeven. Er valt stilaan te vrezen dat het vet van de soep is: na 21 jaar weten alle 'brave' drinkers nu wel dat ze een BOB moet kiezen als ze uitgaan. Maar de affiches langs de weg en de radio- en tv-spotjes hebben hoegenaamd geen effect op zware drinkers. Verkeersexperts pleiten daarom al enkele jaren voor meer controles gedurende het hele jaar.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u