Voetgangers getrakteerd op ludieke en culturele zomer in Brussel

 Voetgangers getrakteerd op ludieke en culturele zomer in Brussel

Komende zomer worden de voetgangers, die meer ruimte krijgen in het hart van Brussel, getrakteerd op tal van culturele en ludieke activiteiten. De aftrap wordt op 28 juni gegeven, zo maakte het voltallige stadsbestuur van Brussel woensdag bekend.

De uitgebreide voetgangerszones op de boulevards in het centrum van Brussel zijn er eigenlijk pas officieel vanaf maandag 29 juni, maar ze zullen in feite al op zondag 28 juni in gebruik worden genomen vanaf het middaguur. Het schepencollege geeft dan het startschot van een drie maanden durende zomer van animaties voor de voetgangers in het hart van de stad.

Vanaf 29 juni start dan een testperiode van 8 maanden voor het nieuwe circulatieplan. In de herfst volgen voorbereidende werkzaamheden om straten en pleinen opnieuw in te richten. De echte werken zullen in de lente van 2016 starten en ze worden afgerond in de herfst van 2018.

BRUSSEL 17/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u