Voetgangers getrakteerd op ludieke en culturele zomer in Brussel

 Voetgangers getrakteerd op ludieke en culturele zomer in Brussel

Komende zomer worden de voetgangers, die meer ruimte krijgen in het hart van Brussel, getrakteerd op tal van culturele en ludieke activiteiten. De aftrap wordt op 28 juni gegeven, zo maakte het voltallige stadsbestuur van Brussel woensdag bekend.

De uitgebreide voetgangerszones op de boulevards in het centrum van Brussel zijn er eigenlijk pas officieel vanaf maandag 29 juni, maar ze zullen in feite al op zondag 28 juni in gebruik worden genomen vanaf het middaguur. Het schepencollege geeft dan het startschot van een drie maanden durende zomer van animaties voor de voetgangers in het hart van de stad.

Vanaf 29 juni start dan een testperiode van 8 maanden voor het nieuwe circulatieplan. In de herfst volgen voorbereidende werkzaamheden om straten en pleinen opnieuw in te richten. De echte werken zullen in de lente van 2016 starten en ze worden afgerond in de herfst van 2018.

BRUSSEL 17/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u