Voetganger die rood licht negeert amper beboet

 Voetganger die rood licht negeert amper beboet

De politie in ons land beboet maandelijks hoogstens drie voetgangers omdat ze door het rode licht wandelen. Dat staat dinsdag in Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Wie betrapt wordt op het negeren van het rode licht krijgt in principe een boete van 55 euro. Maar gemiddeld worden er per jaar slechts 32 dergelijke boetes uitgeschreven, zo wijzen cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) uit. Nochtans bleek onlangs uit een studie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) dat een op de vijf voetgangers zonder blozen het rode licht durft te -negeren.

"Veel agenten houden het bij een waarschuwing, omdat het geven van een boete hiervoor zo goed als altijd tot hoogoplopende discussies leidt", zegt Jean-Marie Brabant, voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie. Fietsers hebben iets meer kans om beboet te worden: gemiddeld worden er jaarlijks zo'n 1.600 fietsers op de bon geslingerd. 

BRUSSEL 07/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u