Vluchtmisdrijf Aalst - 19-jarige autobestuurder blijft aangehouden

 Vluchtmisdrijf Aalst - 19-jarige autobestuurder blijft aangehouden

De 19-jarige autobestuurder die eind augustus in de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken vluchtmisdrijf pleegde, nadat hij een meisje van 3 doodreed en haar moeder fataal verwondde, blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist.

Het ongeval gebeurde op zondag 23 augustus in de Kwalestraat in Nieuwerkerken. Een meisje van drie jaar en en haar 31-jarige moeder uit Brugge werden aangereden door een autobestuurder, die daarop de vlucht nam. Het kind overleed ter plaatse en de vrouw bezweek woensdag aan haat verwondingen. De klap gebeurde net voor een feestzaal waar de slachtoffers een verjaardagsfeest van hun 90-jarige (over)grootmoeder zouden bijwonen. Dankzij de verklaring van getuigen kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden opgepakt.

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af. De aanrijding gebeurde in een zone 30, maar de man reed te snel. Zijn voertuig werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingetrokken.

De jongeman werd aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf en dronken rijden. De raadkamer in Dendermonde verlengde vorige week zijn aanhouding, en de kamer van inbeschuldigingstelling bevestigt die beslissing.

GENT 01/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u