Vluchtmisdrijf Aalst - 19-jarige autobestuurder blijft aangehouden

 Vluchtmisdrijf Aalst - 19-jarige autobestuurder blijft aangehouden

De 19-jarige autobestuurder die eind augustus in de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken vluchtmisdrijf pleegde, nadat hij een meisje van 3 doodreed en haar moeder fataal verwondde, blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist.

Het ongeval gebeurde op zondag 23 augustus in de Kwalestraat in Nieuwerkerken. Een meisje van drie jaar en en haar 31-jarige moeder uit Brugge werden aangereden door een autobestuurder, die daarop de vlucht nam. Het kind overleed ter plaatse en de vrouw bezweek woensdag aan haat verwondingen. De klap gebeurde net voor een feestzaal waar de slachtoffers een verjaardagsfeest van hun 90-jarige (over)grootmoeder zouden bijwonen. Dankzij de verklaring van getuigen kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden opgepakt.

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af. De aanrijding gebeurde in een zone 30, maar de man reed te snel. Zijn voertuig werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingetrokken.

De jongeman werd aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf en dronken rijden. De raadkamer in Dendermonde verlengde vorige week zijn aanhouding, en de kamer van inbeschuldigingstelling bevestigt die beslissing.

GENT 01/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u