Vluchtende automobilist opgepakt na ongeval met zwaargewonde in Fléron

 Vluchtende automobilist opgepakt na ongeval met zwaargewonde in Fléron

De politie heeft zaterdagnacht een automobilist opgepakt nadat die in Fléron (in de provincie Luik) een voetganger had aangereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. De 30-jarige man uit Trooz, die naar eigen zeggen onder invloed van alcohol en drugs was, is bij de onderzoeksrechter voorgeleid, zo is van het parket van Luik vernomen. Het parket vordert zijn aanhouding. De voetganger is zwaargewond.

De man reed in een Honda Civic 150 kilometer per uur wanneer hij rond 3 uur (in de avenue des Martyrs in Fléron) een voetganger aanreed, die een twintigtal meter weggeslingerd werd.

De automobilist reed door en werd enkele honderden meters verder tegengehouden. De voetganger (van rond de 30 jaar oud) liep een breuk aan elk van zijn benen op en een schedelwonde. Hij is buiten levensgevaar. De automobilist zei aan de politie dat hij verscheidene glazen wodka gedronken en cannabis gerookt had. Hij zag de voetganger in het midden van de weg en "dacht dat het een politieman was". De schrik overviel hem en hij duwde het gaspedaal in. Daarna negeerde hij het bevel van een politieman om halt te houden en reed hij de agent bijna omver.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u