Vluchtende automobilist opgepakt na ongeval met zwaargewonde in Fléron

 Vluchtende automobilist opgepakt na ongeval met zwaargewonde in Fléron

De politie heeft zaterdagnacht een automobilist opgepakt nadat die in Fléron (in de provincie Luik) een voetganger had aangereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. De 30-jarige man uit Trooz, die naar eigen zeggen onder invloed van alcohol en drugs was, is bij de onderzoeksrechter voorgeleid, zo is van het parket van Luik vernomen. Het parket vordert zijn aanhouding. De voetganger is zwaargewond.

De man reed in een Honda Civic 150 kilometer per uur wanneer hij rond 3 uur (in de avenue des Martyrs in Fléron) een voetganger aanreed, die een twintigtal meter weggeslingerd werd.

De automobilist reed door en werd enkele honderden meters verder tegengehouden. De voetganger (van rond de 30 jaar oud) liep een breuk aan elk van zijn benen op en een schedelwonde. Hij is buiten levensgevaar. De automobilist zei aan de politie dat hij verscheidene glazen wodka gedronken en cannabis gerookt had. Hij zag de voetganger in het midden van de weg en "dacht dat het een politieman was". De schrik overviel hem en hij duwde het gaspedaal in. Daarna negeerde hij het bevel van een politieman om halt te houden en reed hij de agent bijna omver.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u