Vluchtende automobilist opgepakt na ongeval met zwaargewonde in Fléron

 Vluchtende automobilist opgepakt na ongeval met zwaargewonde in Fléron

De politie heeft zaterdagnacht een automobilist opgepakt nadat die in Fléron (in de provincie Luik) een voetganger had aangereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. De 30-jarige man uit Trooz, die naar eigen zeggen onder invloed van alcohol en drugs was, is bij de onderzoeksrechter voorgeleid, zo is van het parket van Luik vernomen. Het parket vordert zijn aanhouding. De voetganger is zwaargewond.

De man reed in een Honda Civic 150 kilometer per uur wanneer hij rond 3 uur (in de avenue des Martyrs in Fléron) een voetganger aanreed, die een twintigtal meter weggeslingerd werd.

De automobilist reed door en werd enkele honderden meters verder tegengehouden. De voetganger (van rond de 30 jaar oud) liep een breuk aan elk van zijn benen op en een schedelwonde. Hij is buiten levensgevaar. De automobilist zei aan de politie dat hij verscheidene glazen wodka gedronken en cannabis gerookt had. Hij zag de voetganger in het midden van de weg en "dacht dat het een politieman was". De schrik overviel hem en hij duwde het gaspedaal in. Daarna negeerde hij het bevel van een politieman om halt te houden en reed hij de agent bijna omver.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu