Vluchtende automobilist opgepakt na ongeval met zwaargewonde in Fléron

 Vluchtende automobilist opgepakt na ongeval met zwaargewonde in Fléron

De politie heeft zaterdagnacht een automobilist opgepakt nadat die in Fléron (in de provincie Luik) een voetganger had aangereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. De 30-jarige man uit Trooz, die naar eigen zeggen onder invloed van alcohol en drugs was, is bij de onderzoeksrechter voorgeleid, zo is van het parket van Luik vernomen. Het parket vordert zijn aanhouding. De voetganger is zwaargewond.

De man reed in een Honda Civic 150 kilometer per uur wanneer hij rond 3 uur (in de avenue des Martyrs in Fléron) een voetganger aanreed, die een twintigtal meter weggeslingerd werd.

De automobilist reed door en werd enkele honderden meters verder tegengehouden. De voetganger (van rond de 30 jaar oud) liep een breuk aan elk van zijn benen op en een schedelwonde. Hij is buiten levensgevaar. De automobilist zei aan de politie dat hij verscheidene glazen wodka gedronken en cannabis gerookt had. Hij zag de voetganger in het midden van de weg en "dacht dat het een politieman was". De schrik overviel hem en hij duwde het gaspedaal in. Daarna negeerde hij het bevel van een politieman om halt te houden en reed hij de agent bijna omver.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u