Vluchtende automobilist opgepakt na ongeval met zwaargewonde in Fléron

 Vluchtende automobilist opgepakt na ongeval met zwaargewonde in Fléron

De politie heeft zaterdagnacht een automobilist opgepakt nadat die in Fléron (in de provincie Luik) een voetganger had aangereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. De 30-jarige man uit Trooz, die naar eigen zeggen onder invloed van alcohol en drugs was, is bij de onderzoeksrechter voorgeleid, zo is van het parket van Luik vernomen. Het parket vordert zijn aanhouding. De voetganger is zwaargewond.

De man reed in een Honda Civic 150 kilometer per uur wanneer hij rond 3 uur (in de avenue des Martyrs in Fléron) een voetganger aanreed, die een twintigtal meter weggeslingerd werd.

De automobilist reed door en werd enkele honderden meters verder tegengehouden. De voetganger (van rond de 30 jaar oud) liep een breuk aan elk van zijn benen op en een schedelwonde. Hij is buiten levensgevaar. De automobilist zei aan de politie dat hij verscheidene glazen wodka gedronken en cannabis gerookt had. Hij zag de voetganger in het midden van de weg en "dacht dat het een politieman was". De schrik overviel hem en hij duwde het gaspedaal in. Daarna negeerde hij het bevel van een politieman om halt te houden en reed hij de agent bijna omver.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u