VLAREG: Heraanleg E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere start op 15 juni

 VLAREG: Heraanleg E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere start op 15 juni

Op 15 juni gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere richting Brussel. Maar liefst 15 km snelweg (3 rijstroken en pechstrook) krijgt nieuwe asfalt. Om de hinder zo kort en beperkt mogelijk te houden, werkt de aannemer in juni en juli 24u op 24 en 7 dagen op 7 en in augustus enkel 's nachts. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Wat houden de werken in?

De drie rijstroken krijgen richting Brussel een grondig onderhoud. De rechterrijstrook wordt tot op de fundering heraangelegd in asfalt. De middenrijstrook krijgt een nieuwe onderlaag en toplaag. Van de linkerrijstrook en de pechstrook, de minst belaste rijstroken, wordt enkel de toplaag vernieuwd.

Werken in 3 fasen

Fase 1: Voorbereidende werken (15 juni-21 juni)

Om het verkeer tijdens de heraanleg op de andere rijrichting te brengen, maakt de aannemer 4 doorsteken door de middenberm. Dat gebeurt in de werkweek van 15 juni, enkel 's nachts. Overdag ondervindt het verkeer geen hinder.

In het weekend van 19 juni brengt de aannemer alle signalisatie in orde en plaatst hij de rijbaanafscheiders. 's Nachts kan er tijdelijk slechts één rijstrook open zijn voor verkeer. Overdag zijn er minimum twee rijstroken in elke richting.

Fase 2: Heraanleg rechter-, middenrijstrook en pechstrook (22 juni-14 juli)

Het verkeer heeft in beide richtingen 2 rijstroken in plaats van 3. De werfzone is 15 km lang, maar wordt in 2 delen aangepakt:

Fase 2a: Complex Wetteren - Erpe-Mere (22 juni - 3/7)

De werfzone loopt van net voor het op- en afrittencomplex in Wetteren tot voor de afrit Erpe-Mere.

De af- en de oprit Wetteren gaan dicht.

* Omleiding afrit Wetteren: Het verkeer rijdt verder op de E40 tot aan de afrit Erpe-Mere en rijdt meteen terug de E40 op richting kust tot Wetteren.

* Omleiding oprit Wetteren: Het verkeer rijdt via de N42, N9, kruispunt Vijfhuizen en de N46a naar de oprit Erpe-Mere.

De parking en het tankstation langs de E40 in Wetteren zal enkele dagen onbereikbaar zijn (op 29 en 30 juni).

Fase 2b: Zwijnaarde - Complex Wetteren ( 3/7 - 14/7)

De werfzone loopt van iets voorbij de verkeerswisselaar in Zwijnaarde tot voor de afrit Wetteren.

* Afrit van de E40 richting Brussel naar R4 in Merelbeke dicht (+-10 dagen): Het verkeer rijdt om via de afrit Wetteren en kan daar meteen de E40 terug oprijden tot de afrit in Merelbeke.

* Oprit van de R4 naar de E40 richting Brussel en de afrit naar Merelbeke zijn open.

Fase 3: Heraanleg linkerrijstrook (2de helft augustus)

De aannemer voert de werken in 12 nachten (21u-5u30) uit. Het verkeer heeft 's nachts slechts 1 rijstrook. Overdag is er geen hinder.

Veiligheid en minder hinder

* Voor de veiligheid van de wegarbeiders en de weggebruikers geldt in beide richtingen een snelheidsregime van 70 km/u. De trajectcontrole richting kust wordt ingesteld op 70 km/u. Langs de werfzone richting Brussel zal de federale wegpolitie snelheidscontroles uitvoeren.

* Om de hinder voor de weggebruikers zo veel mogelijk te beperken, zal de aannemer 24/24 en 7/7 werken. In de laatste fase wordt enkel 's nachts (21u tot 5u30) gewerkt. Zo kan ruim 15 km snelweg met een minimum aan hinder hersteld worden.

* Om kopstaartaanrijdingen te vermijden schakelt het Agentschap Wegen en Verkeer een filedetectiesysteem in. Dat waarschuwt bestuurders hoe ver ze van de file/werf verwijderd zijn.

 


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u