Vlaanderen schaft gratis rijbewijs op school af

 Vlaanderen schaft gratis rijbewijs op school af

De opleiding 'Rijbewijs op School' is vanaf volgend schooljaar niet langer gratis. Door besparingen moet elke leerling voortaan 20 euro betalen voor lessen en examen.

Leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs kunnen sinds 2008 doorgedreven verkeerslessen volgen op school. Vanaf 17 jaar is het dan ook mogelijk het theorie-examen rijbewijs B vanop de schoolbanken af te leggen. De formule is erg populair. Per jaar schrijven er zich bijna 40.000 jongeren in. Het slaagpercentage schommelt rond de 60 procent, liefst 12 procent hoger dan vóór de introductie van 'Rijbewijs op School'. "Het is moeilijk te voorspellen wat de impact zal zijn van de betalende opleiding.", aldus Werner De Dobbeleer, woordvoerder van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). "Wij vinden 20 euro alvast billijk. Een opleiding via de rijschool is een stuk duurder (115 euro)." De nieuwe bijdrage komt er omdat Vlaanderen de subsidiekraan een stukje dichtdraait.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u