Vlaanderen neemt voortouw in verkeersveiligheidstechnologie

  Vlaanderen neemt voortouw in verkeersveiligheidstechnologie

Vlaanderen moet het voortouw nemen in de ontwikkeling van verkeersveiligheidstechnologie. Dat zegt Vlaams minister voor mobiliteit Ben Weyts. De N-VA-minister nam naar eigen zeggen al initiatief op het vlak van mobiele trajectcontrole en hij wil hetzelfde doen met het verstandig omgaan met smartphones en internet.

"In Vlaanderen zijn we steeds op zoek naar niches waarin we ons kunnen specialiseren", legt Weyts uit. "Ik zou het fantastisch vinden, moest dit zo een niche zijn. In plaats van te wachten tot dit soort systemen op de markt verschijnen, moet Vlaanderen hier het voortouw durven nemen."

Technologische ontwikkelingen hebben er volgens Weyts voor gezorgd dat we soms wat onveilig rijgedrag vertonen door te bellen, sms'en of te surfen op internet. "Gelukkig zijn er nu technologische ontwikkelingen die daaraan verhelpen. Alleen hebben ze nog een flink duwtje in de rug nodig", zegt de Vlaamse minister.

Concreet zorgt een nieuwe app, zoals bijvoorbeeld Freeedrive, er voor dat een bestuurder in een rijdende wagen niet langer sms'en kan lezen en geen gebruik kan maken van internetdiensten. "Een technologie die interessant kan zijn voor particulieren en bedrijven omdat het de verkeersveiligheid verhoogt en de verzekeringsfactuur verlaagt."

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u