Vlaanderen gaat fietsen tellen tijdens de Week van de Mobiliteit
Woensdag 16 September 2015
Tijdens de Week van de Mobiliteit, van 16 tot 22 september, vindt in Vlaanderen voor de eerste keer de 'fietstelweek' plaats. Dat moet het grootste onderzoek rond fietsgedrag worden dat ooit in Vlaanderen werd gehouden. De resultaten van dat onderzoek moeten helpen om het fietsbeleid te verbeteren.
Tijdens de fietstelweek engageren zowat 150 steden en gemeenten zich om op grote schaal fietsen te tellen. Dat gebeurt via meer dan 420 telpunten (rubberen slangen op fietspaden en camera's) op strategische locaties. Ook de app moet interessante gegevens opleveren.
"Hoe meer mensen hun fietsgedrag delen, hoe meer inzichten dit oplevert over aantal, vaak gebruikte of te mijden trajecten, snelheden, herkomst en bestemming. Met al die informatie kunnen we het fietsbeleid verbeteren", zegt Wout Baert van Fietsberaad Vlaanderen, het kenniscentrum voor fietsbeleid dat steden en gemeenten ondersteunt.
Het is de bedoeling om de fietstelweek jaarlijks te herhalen, zodat evoluties in het fietsbeleid in kaart kunnen worden gebracht.
Het initiatief krijgt de steun van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Die kwam dinsdag in Zaventem officieel een fietstelpunt openen. "We willen de Vlamingen ertoe verleiden minstens een deel van hun woon-werkverkeer met de fiets af te leggen. Onder meer via de fietsostrades (snelle fietsinsfrastructuur langs bijvoorbeeld spoorlijnen en kanalen, nvdr) ben je vaak sneller op je bestemming dan met de wagen", zegt Weyts.
De Week van de Mobiliteit, een campagneweek die duurzame mobiliteit in de kijker wil zeten, staat dit jaar in het teken van zuurstof en schone lucht.
ZAVENTEM 15/09 (BELGA)
Bereken je boete
Actueel
Woensdag 19 Juni 2024
Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatieWat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.
Lees meerDonderdag 30 Mei 2024
Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AIVan aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.
Lees meerWoensdag 22 Mei 2024
Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.
Lees meer