Vital Borkelmans veroordeeld voor overdreven snelheid

 Vital Borkelmans veroordeeld voor overdreven snelheid

Assistent-bondscoach Vital Borkelmans (51) is door de Brugse politierechter veroordeeld tot een geldboete van 696 euro en een maand rijverbod voor een snelheidsovertreding. De verdediging had tevergeefs om een maatschappelijke werkstraf gevraagd.

Vital Borkelmans werd op 25 december 2013 aan 178 kilometer per uur geflitst op de E40 ter hoogte van Oostkamp. De ex-profvoetballer was met zijn wagen van de voetbalbond onderweg naar Maaseik om er kerst te vieren met zijn ouders. Borkelmans werd eerder al veroordeeld voor verkeersinbreuken.

Zijn raadsman Walter Van Steenbrugge merkte op dat de assistent van Marc Wilmots maar liefst 75.000 kilometer per jaar rijdt. "Zijn hoofdtaak is kandidaat-spelers bekijken, ook in het buitenland. Dat gaat over vijf of zes wedstrijden per week." Een rijverbod zou dus grote gevolgen kunnen hebben. "Hij zal het alleszins op de bond mogen gaan uitleggen, de bondscoach is niet van de gemakkelijkste."

De verdediging was van oordeel dat een werkstraf de gepaste bestraffing zou zijn. "Hij is iemand die als voetballer van Club Brugge een echt voorbeeld was. Door zijn fairplay, zijn inzet en de manier waarop hij zijn lichaam verzorgde. Men noemde hem het 'Brommertje' omdat hij altijd de flank afdweilde." Meester Van Steenbrugge stelde daarom voor om Borkelmans tijdens zijn werkstraf in te zetten als spreker op scholen en verenigingen.

BRUGGE 13/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u