Vital Borkelmans veroordeeld voor overdreven snelheid

 Vital Borkelmans veroordeeld voor overdreven snelheid

Assistent-bondscoach Vital Borkelmans (51) is door de Brugse politierechter veroordeeld tot een geldboete van 696 euro en een maand rijverbod voor een snelheidsovertreding. De verdediging had tevergeefs om een maatschappelijke werkstraf gevraagd.

Vital Borkelmans werd op 25 december 2013 aan 178 kilometer per uur geflitst op de E40 ter hoogte van Oostkamp. De ex-profvoetballer was met zijn wagen van de voetbalbond onderweg naar Maaseik om er kerst te vieren met zijn ouders. Borkelmans werd eerder al veroordeeld voor verkeersinbreuken.

Zijn raadsman Walter Van Steenbrugge merkte op dat de assistent van Marc Wilmots maar liefst 75.000 kilometer per jaar rijdt. "Zijn hoofdtaak is kandidaat-spelers bekijken, ook in het buitenland. Dat gaat over vijf of zes wedstrijden per week." Een rijverbod zou dus grote gevolgen kunnen hebben. "Hij zal het alleszins op de bond mogen gaan uitleggen, de bondscoach is niet van de gemakkelijkste."

De verdediging was van oordeel dat een werkstraf de gepaste bestraffing zou zijn. "Hij is iemand die als voetballer van Club Brugge een echt voorbeeld was. Door zijn fairplay, zijn inzet en de manier waarop hij zijn lichaam verzorgde. Men noemde hem het 'Brommertje' omdat hij altijd de flank afdweilde." Meester Van Steenbrugge stelde daarom voor om Borkelmans tijdens zijn werkstraf in te zetten als spreker op scholen en verenigingen.

BRUGGE 13/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u