Vijf gewonden bij verkeersongeval met bus De Lijn in Aarschot

 Vijf gewonden bij verkeersongeval met bus De Lijn in Aarschot

Bij een verkeersongeval met een bus van De Lijn in Aarschot zijn donderdagochtend vijf personen gewond geraakt. Dat meldt de lokale politie van Aarschot. Vier van hen, waarbij de buschauffeur, zijn overgebracht naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven, het vijfde slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Aarschot gebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 07.30 uur op de Langdorpsesteenweg in Aarschot. Volgens De Lijn stonden drie wagens te wachten voor een rood verkeerslicht en is een bus van lijn 36 achteraan op die wagens ingereden. De juiste omstandigheden waarin dat gebeurde, zijn wel nog niet duidelijk.

De buschauffeur zat door de klap geklemd en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd naar Gasthuisberg gebracht. In de bus zouden volgens De Lijn ook twee passagiers gewond geraakt zijn en viel er in de personenwagens minstens één gewonde. De Aarschotse politie maakt melding van een vijfde gewonde. Geen van hen zou evenwel in levensgevaar verkeren.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u