Vijf gewonden bij verkeersongeval met bus De Lijn in Aarschot

 Vijf gewonden bij verkeersongeval met bus De Lijn in Aarschot

Bij een verkeersongeval met een bus van De Lijn in Aarschot zijn donderdagochtend vijf personen gewond geraakt. Dat meldt de lokale politie van Aarschot. Vier van hen, waarbij de buschauffeur, zijn overgebracht naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven, het vijfde slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Aarschot gebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 07.30 uur op de Langdorpsesteenweg in Aarschot. Volgens De Lijn stonden drie wagens te wachten voor een rood verkeerslicht en is een bus van lijn 36 achteraan op die wagens ingereden. De juiste omstandigheden waarin dat gebeurde, zijn wel nog niet duidelijk.

De buschauffeur zat door de klap geklemd en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd naar Gasthuisberg gebracht. In de bus zouden volgens De Lijn ook twee passagiers gewond geraakt zijn en viel er in de personenwagens minstens één gewonde. De Aarschotse politie maakt melding van een vijfde gewonde. Geen van hen zou evenwel in levensgevaar verkeren.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u