Vier Nederlandse scholieren betrokken bij zwaar verkeersongeval in Maaseik

 Vier Nederlandse scholieren betrokken bij zwaar verkeersongeval in Maaseik

Bij het zware verkeersongeval op de Venlosesteenweg (N78) in Maaseik woensdagmorgen rond 8.15 uur waren vier Nederlandse scholieren betrokken. Een van hen verkeert in kritieke toestand. De scholieren waren met de auto op weg naar school in Maaseik. In totaal waren drie voertuigen betrokken en liepen zeven personen verwondingen op.

Een 18-jarige man uit het Nederlandse Budel zat achter het stuur van zijn wagen en reed richting Maaseik. De drie inzittenden waren twee zeventienjarigen uit Budel en een 18-jarige man uit Soerendonk in Nederland. Een 50-jarige automobilist uit het Nederlandse Sittard reed met zijn wagen richting Kinrooi. Achter de man uit Sittard reed een 25-jarige vrouw uit As en haar 26-jarige passagier uit Maaseik.

Volgens getuigen maakte de 18-jarige Budelnaar een manoeuvre naar links en kwam hij daardoor op het rijvak van de man uit Sittard terecht, waarna de twee voertuigen frontaal met elkaar in aanrijding kwamen. De wagen van de vijftiger begon te tollen en botste tegen het voertuig van de vrouw uit As. De twee bestuurders van 18 en 50 jaar raakten zwaargewond. De 18-jarige passagier uit Soerendonk werd met levensgevaarlijke verwondingen naar de Genkse campus Sint-Jan van het ziekenhuis Oost-Limburg overgebracht.

De drukke Venlosesteenweg was urenlang afgesloten tussen de Koningin Fabiolalaan en de Merrenhofstraat in Ophoven (Kinrooi). Het parket van Limburg stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Rond 12.30 uur was de rijbaan weer volledig vrij.

MAASEIK 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u