Vier Nederlandse scholieren betrokken bij zwaar verkeersongeval in Maaseik

 Vier Nederlandse scholieren betrokken bij zwaar verkeersongeval in Maaseik

Bij het zware verkeersongeval op de Venlosesteenweg (N78) in Maaseik woensdagmorgen rond 8.15 uur waren vier Nederlandse scholieren betrokken. Een van hen verkeert in kritieke toestand. De scholieren waren met de auto op weg naar school in Maaseik. In totaal waren drie voertuigen betrokken en liepen zeven personen verwondingen op.

Een 18-jarige man uit het Nederlandse Budel zat achter het stuur van zijn wagen en reed richting Maaseik. De drie inzittenden waren twee zeventienjarigen uit Budel en een 18-jarige man uit Soerendonk in Nederland. Een 50-jarige automobilist uit het Nederlandse Sittard reed met zijn wagen richting Kinrooi. Achter de man uit Sittard reed een 25-jarige vrouw uit As en haar 26-jarige passagier uit Maaseik.

Volgens getuigen maakte de 18-jarige Budelnaar een manoeuvre naar links en kwam hij daardoor op het rijvak van de man uit Sittard terecht, waarna de twee voertuigen frontaal met elkaar in aanrijding kwamen. De wagen van de vijftiger begon te tollen en botste tegen het voertuig van de vrouw uit As. De twee bestuurders van 18 en 50 jaar raakten zwaargewond. De 18-jarige passagier uit Soerendonk werd met levensgevaarlijke verwondingen naar de Genkse campus Sint-Jan van het ziekenhuis Oost-Limburg overgebracht.

De drukke Venlosesteenweg was urenlang afgesloten tussen de Koningin Fabiolalaan en de Merrenhofstraat in Ophoven (Kinrooi). Het parket van Limburg stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Rond 12.30 uur was de rijbaan weer volledig vrij.

MAASEIK 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u