Vier Nederlandse scholieren betrokken bij zwaar verkeersongeval in Maaseik

 Vier Nederlandse scholieren betrokken bij zwaar verkeersongeval in Maaseik

Bij het zware verkeersongeval op de Venlosesteenweg (N78) in Maaseik woensdagmorgen rond 8.15 uur waren vier Nederlandse scholieren betrokken. Een van hen verkeert in kritieke toestand. De scholieren waren met de auto op weg naar school in Maaseik. In totaal waren drie voertuigen betrokken en liepen zeven personen verwondingen op.

Een 18-jarige man uit het Nederlandse Budel zat achter het stuur van zijn wagen en reed richting Maaseik. De drie inzittenden waren twee zeventienjarigen uit Budel en een 18-jarige man uit Soerendonk in Nederland. Een 50-jarige automobilist uit het Nederlandse Sittard reed met zijn wagen richting Kinrooi. Achter de man uit Sittard reed een 25-jarige vrouw uit As en haar 26-jarige passagier uit Maaseik.

Volgens getuigen maakte de 18-jarige Budelnaar een manoeuvre naar links en kwam hij daardoor op het rijvak van de man uit Sittard terecht, waarna de twee voertuigen frontaal met elkaar in aanrijding kwamen. De wagen van de vijftiger begon te tollen en botste tegen het voertuig van de vrouw uit As. De twee bestuurders van 18 en 50 jaar raakten zwaargewond. De 18-jarige passagier uit Soerendonk werd met levensgevaarlijke verwondingen naar de Genkse campus Sint-Jan van het ziekenhuis Oost-Limburg overgebracht.

De drukke Venlosesteenweg was urenlang afgesloten tussen de Koningin Fabiolalaan en de Merrenhofstraat in Ophoven (Kinrooi). Het parket van Limburg stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Rond 12.30 uur was de rijbaan weer volledig vrij.

MAASEIK 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u