Vier mannen opgepakt na verkeersagressie en slagen aan getuige

 Vier mannen opgepakt na verkeersagressie en slagen aan getuige

De Brusselse politie heeft zaterdagavond vier mannen opgepakt na een geval van verkeersagressie. De vier hadden eerst hun woede gekoeld op een terreinwagen en vervolgens een getuige aangevallen omdat die de feiten filmde. De vier zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket maandag.

De vier mannen, drie twintigers en een vijftiger uit Anderlecht en Sint-Agatha-Berchem, reden zaterdagavond over de Elsensesteenweg. Net voor het kruispunt met de Guldenvlieslaan probeerden de vier door het verkeer te raken maar moesten ze achter een terreinwagen wachten voor een rood verkeerslicht. Het viertal kon dat niet verkroppen, stapte uit hun wagen en begon op de terreinwagen in te slaan. De bestuurder van de terreinwagen reed weg zodra het verkeerslicht op groen stond en ging klacht indienen in een andere politiezone.

Een jonge vrouw in een Toyota was getuige van de agressie en had alles gefilmd. Toen de vier mannen dat opmerkten, keerden ze zich tegen haar. Haar voertuig werd beschadigd en de jonge vrouw zelf kreeg verschillende klappen. Een inspecteur van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene die geen dienst had, zag het gebeuren en kwam tussenbeide. Hij kreeg versterking van een toegesnelde patrouille. De vier agressievelingen werden opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u