Vier gewonden bij aanrijding op A8 in Halle

 Vier gewonden bij aanrijding op A8 in Halle

Op de E429/A8 tussen Brussel en Doornik is maandagnamiddag ter hoogte van Halle een aanrijding gebeurd tussen een vrachtwagen en drie personenwagens. Daarbij zijn vier personen gewond geraakt. Dat melden de hulpdiensten. Door het ongeval was de A8 een tijdlang afgesloten voor het verkeer in de richting van Brussel.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.00 uur in de richting van Brussel. In nog onduidelijke omstandigheden reden drie personenwagens en een vrachtwagen op elkaar in.Twee inzittenden van de personenwagens zaten na de klap geklemd en moesten door de brandweer bevrijd worden. Zij werden, net als twee andere gewonden, naar het ziekenhuis overgebracht. Over de juiste toestand van de slachtoffers en hun identiteit zijn voorlopig geen details bekend.

Door het ongeval was de E429/A8 een tijdlang volledig versperd. Kort voor 16.00 uur kon één rijstrook vrijgegeven worden en een klein uur later was de weg volledig vrijgemaakt.

HALLE 17/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u