Vette kluif voor verkeerspolitie: hond rijdt Honda in Hanoi

 Vette kluif voor verkeerspolitie: hond rijdt Honda in Hanoi

De politie in de Vietnamese hoofdstad Hanoi is op zoek naar een man die in een druk op de sociale media bekeken videoclip toont hoe zijn hond zijn motorfiets bestuurt. En ja, de hond reed op een Honda (Dream). Het clipje, sinds vorige week 83.000 keer aangeklikt op facebook, duurt een dikke halve minuut, tijd dewelke de hond met de motorfiets rijdt en het baasje hem/haar aanmoedigt met 'Goed zo'.

De verkeerspolitie is intussen druk op zoek naar de overtreder(s). De eigenaar hangt een boete van tot 320 dollar boven het hoofd wegens het rijden met een motorfiets zonder handen aan het stuur. Poten tellen in deze niet. Voorts speelt de man zijn rijbewijs voor twee maanden kwijt en zal de Honda een week lang in beslag worden genomen. En om de zaak nog erger te maken: de man droeg geen helm, goed voor een boete van tien dollar. Ook de hond deed het zonder valhelm.

HANOI 29/06 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u