Vervuilende wagens betalen 350 euro per jaar in Antwerpse lage-emissiezone
Dinsdag 05 Januari 2016

Vanaf 1 februari 2017 betalen vervuilende wagens 20 euro per dag of 350 euro per jaar om toegang te krijgen tot de lage-emissiezone in Antwerpen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen dinsdag. Wie zonder toelating de zone binnenrijdt, riskeert een boete.
Vier op de vijf wagens in België kunnen zonder problemen de zone inrijden, aldus de krant. In het betrokken gebied - binnen de Ring en op Linkeroever - zijn 8.000 tot 9.000 van de 75.000 ingeschreven wagens te oud en te vervuilend.
Wie met een dieselwagen rijdt die net niet voldoet aan de toegangsvoorwaarden, moet een toelatingstarief betalen. In 2017 bedraagt dat tarief voor de Euro 3-diesels zonder roetfilter 20 euro per dag, en tot 350 euro per jaar. Mensen die genieten van sociale correctie en in de zone wonen, betalen minder.
Automobilisten die geen toelatingstarief betalen en toch met een vervuilende auto de zone inrijden, riskeren een boete van 125 euro in 2017 of 150 euro vanaf 2018 voor een eerste inbreuk, en tot 350 euro bij meerdere inbreuken.
De invoering op 1 februari 2017 en de tarieven en boetes worden nog voorgelegd aan de gemeenteraad.
Bron: Belga
Bereken je boete
Actueel

Woensdag 08 Maart 2023
Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.
Lees meer
Woensdag 08 Maart 2023
Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.
Lees meer
Maandag 13 Februari 2023
Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.
Lees meer