Vervuilende wagens betalen 350 euro per jaar in Antwerpse lage-emissiezone

 Vervuilende wagens betalen 350 euro per jaar in Antwerpse lage-emissiezone

Vanaf 1 februari 2017 betalen vervuilende wagens 20 euro per dag of 350 euro per jaar om toegang te krijgen tot de lage-emissiezone in Antwerpen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen dinsdag. Wie zonder toelating de zone binnenrijdt, riskeert een boete.

Vier op de vijf wagens in België kunnen zonder problemen de zone inrijden, aldus de krant. In het betrokken gebied - binnen de Ring en op Linkeroever - zijn 8.000 tot 9.000 van de 75.000 ingeschreven wagens te oud en te vervuilend.

Wie met een dieselwagen rijdt die net niet voldoet aan de toegangsvoorwaarden, moet een toelatingstarief betalen. In 2017 bedraagt dat tarief voor de Euro 3-diesels zonder roetfilter 20 euro per dag, en tot 350 euro per jaar. Mensen die genieten van sociale correctie en in de zone wonen, betalen minder.

Automobilisten die geen toelatingstarief betalen en toch met een vervuilende auto de zone inrijden, riskeren een boete van 125 euro in 2017 of 150 euro vanaf 2018 voor een eerste inbreuk, en tot 350 euro bij meerdere inbreuken.

De invoering op 1 februari 2017 en de tarieven en boetes worden nog voorgelegd aan de gemeenteraad.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u