Vermijd om zaterdag op krokusvakantie te vertrekken

 Vermijd om zaterdag op krokusvakantie te vertrekken

Wie tijdens de komende krokusvakantie met de wagen op skireis gaat, vertrekt best niet op zaterdag. Zo luidt het advies van de mobiliteitsorganisaties VAB en Touring. Toch verwacht Touring geen al te grote problemen. "In de meeste ons omringende landen begint het krokusverlof immers later", luidt het.

Omdat de vakantie in Frankrijk deze week enkel in het noorden van start gaat, verwacht Touring geen problemen op vrijdag. "Op zaterdag wordt het wel heel erg druk met filevorming in de regio Auvergne-Rhône-Alpes." Ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland voorspelt Touring druk verkeer met files.

Ook VAB waarschuwt zaterdag voor veel drukte op de wegen richting de skigebieden en wijst daarbij op de verkeersdrukte in eigen land. "Aangezien de Nederlanders snel in België zijn, loopt het aantal automobilisten in eigen land ook op", luidt het. VAB verwacht vooral drukte op de E411 richting de Ardennen. "Wie op wintersport vertrekt, doet dat best op vrijdagochtend of op zondag", besluit de organisatie.

Wie volgend weekend terugkeert op het einde van de krokusvakantie, vermijd ook dan best om op zaterdag te vertrekken.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u