Vermijd om zaterdag op krokusvakantie te vertrekken

 Vermijd om zaterdag op krokusvakantie te vertrekken

Wie tijdens de komende krokusvakantie met de wagen op skireis gaat, vertrekt best niet op zaterdag. Zo luidt het advies van de mobiliteitsorganisaties VAB en Touring. Toch verwacht Touring geen al te grote problemen. "In de meeste ons omringende landen begint het krokusverlof immers later", luidt het.

Omdat de vakantie in Frankrijk deze week enkel in het noorden van start gaat, verwacht Touring geen problemen op vrijdag. "Op zaterdag wordt het wel heel erg druk met filevorming in de regio Auvergne-Rhône-Alpes." Ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland voorspelt Touring druk verkeer met files.

Ook VAB waarschuwt zaterdag voor veel drukte op de wegen richting de skigebieden en wijst daarbij op de verkeersdrukte in eigen land. "Aangezien de Nederlanders snel in België zijn, loopt het aantal automobilisten in eigen land ook op", luidt het. VAB verwacht vooral drukte op de E411 richting de Ardennen. "Wie op wintersport vertrekt, doet dat best op vrijdagochtend of op zondag", besluit de organisatie.

Wie volgend weekend terugkeert op het einde van de krokusvakantie, vermijd ook dan best om op zaterdag te vertrekken.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u