Vermijd een rode kaart tijdens een alcoholcontrole!

 Vermijd een rode kaart tijdens een alcoholcontrole!

Hoeveel meer letselongevallen vinden er plaats na een match van de Rode Duivels? IntoLaw duidt waarom alcoholcontrole bij een WK-match noodzaak is.

  • Hoe gedragen Belgen zich tijdens belangrijke matchen?
  • Hoeveel bier vloeit er tijdens voetbalmatchen?
  • Wat is de oplossing?

Volgende maand wordt de aftrap gegeven! Op 14 juni wordt de openingsmatch van het WK voetbal gespeeld tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië. Onze Duivels mogen hun eerste match op 18 juni spelen tegen Panama. Wilt u de match volgen bij vrienden? Of ergens op een groot scherm in uw gemeente? Verwacht u dan maar aan een alcoholcontrole achteraf!

 

Hoe gedragen Belgen zich tijdens belangrijke matchen?

Uit een enquête van Vias blijkt dat 1 op 4 Belgen minstens één match buitenshuis zal volgen. Hetzij bij vrienden thuis, hetzij ergens op een groot scherm of op café. Om zich naar de plaats van afspraak te begeven, geeft 61% aan daarvoor de wagen te zullen gebruiken. Nochtans concludeerde Vias dat tijdens het laatste EK in 2016 het aantal letselongevallen na wedstrijden van de Rode Duivels 80% hoger lag dan op wedstrijdvrije dagen. 

Toen kondigde de politie ook aan extra in te zetten op alcoholcontrole ter sensibilisering. Wie niet had gedronken, werd beloond met een tricolore BOB-sleutelhanger.

Hoeveel bier vloeit er tijdens voetbalmatchen?

Uit diezelfde bevraging van Vias blijkt dat ongeveer 87% van de Belgen geen alcohol drinkt, of het aantal glazen beperkt tot maximum 3. Een kleine 4% is van plan meer dan 8 glazen te drinken tijdens een match. Wat het alcoholverbruik tijdens voetbalmatchen betreft, wordt de bal vaak teruggespeeld naar de reclame die ermee gepaard gaat.

Een van de voornaamste sponsors van het Belgisch elftal is natuurlijk Jupiler, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt naar ‘Belgium’. Dan stellen velen zich al gauw de vraag of dergelijke blootstelling alcoholadvertenties niet haaks staat op de problematiek.

Wat is de oplossing?

Voetbal en alcohol zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds september 2017 is er gelukkig een verantwoorde oplossing in de maak. Dan werd het alcoholvrij bier geïntroduceerd in de voetbalstadions van Belgische eersteklassers. En het drinken van Jupiler 0,0% wint aan populariteit. De Belg is zich dus wel degelijk bewust van de gevaren van drinken en rijden.

Hopelijk zal dit ook blijken uit de resultaten van de alcoholcontrole die ongetwijfeld zal plaatsvinden na een match van de Duivels...

 

Werd u zelf recent onderworpen aan een alcoholcontrole? Laat een eventuele boete eenvoudig berekenen door onderstaand formulier in te vullen of contacteer de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u