Vermijd een rode kaart tijdens een alcoholcontrole!

 Vermijd een rode kaart tijdens een alcoholcontrole!

Hoeveel meer letselongevallen vinden er plaats na een match van de Rode Duivels? IntoLaw duidt waarom alcoholcontrole bij een WK-match noodzaak is.

  • Hoe gedragen Belgen zich tijdens belangrijke matchen?
  • Hoeveel bier vloeit er tijdens voetbalmatchen?
  • Wat is de oplossing?

Volgende maand wordt de aftrap gegeven! Op 14 juni wordt de openingsmatch van het WK voetbal gespeeld tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië. Onze Duivels mogen hun eerste match op 18 juni spelen tegen Panama. Wilt u de match volgen bij vrienden? Of ergens op een groot scherm in uw gemeente? Verwacht u dan maar aan een alcoholcontrole achteraf!

 

Hoe gedragen Belgen zich tijdens belangrijke matchen?

Uit een enquête van Vias blijkt dat 1 op 4 Belgen minstens één match buitenshuis zal volgen. Hetzij bij vrienden thuis, hetzij ergens op een groot scherm of op café. Om zich naar de plaats van afspraak te begeven, geeft 61% aan daarvoor de wagen te zullen gebruiken. Nochtans concludeerde Vias dat tijdens het laatste EK in 2016 het aantal letselongevallen na wedstrijden van de Rode Duivels 80% hoger lag dan op wedstrijdvrije dagen. 

Toen kondigde de politie ook aan extra in te zetten op alcoholcontrole ter sensibilisering. Wie niet had gedronken, werd beloond met een tricolore BOB-sleutelhanger.

Hoeveel bier vloeit er tijdens voetbalmatchen?

Uit diezelfde bevraging van Vias blijkt dat ongeveer 87% van de Belgen geen alcohol drinkt, of het aantal glazen beperkt tot maximum 3. Een kleine 4% is van plan meer dan 8 glazen te drinken tijdens een match. Wat het alcoholverbruik tijdens voetbalmatchen betreft, wordt de bal vaak teruggespeeld naar de reclame die ermee gepaard gaat.

Een van de voornaamste sponsors van het Belgisch elftal is natuurlijk Jupiler, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt naar ‘Belgium’. Dan stellen velen zich al gauw de vraag of dergelijke blootstelling alcoholadvertenties niet haaks staat op de problematiek.

Wat is de oplossing?

Voetbal en alcohol zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds september 2017 is er gelukkig een verantwoorde oplossing in de maak. Dan werd het alcoholvrij bier geïntroduceerd in de voetbalstadions van Belgische eersteklassers. En het drinken van Jupiler 0,0% wint aan populariteit. De Belg is zich dus wel degelijk bewust van de gevaren van drinken en rijden.

Hopelijk zal dit ook blijken uit de resultaten van de alcoholcontrole die ongetwijfeld zal plaatsvinden na een match van de Duivels...

 

Werd u zelf recent onderworpen aan een alcoholcontrole? Laat een eventuele boete eenvoudig berekenen door onderstaand formulier in te vullen of contacteer de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u