Vermijd een rode kaart tijdens een alcoholcontrole!

 Vermijd een rode kaart tijdens een alcoholcontrole!

Hoeveel meer letselongevallen vinden er plaats na een match van de Rode Duivels? IntoLaw duidt waarom alcoholcontrole bij een WK-match noodzaak is.

  • Hoe gedragen Belgen zich tijdens belangrijke matchen?
  • Hoeveel bier vloeit er tijdens voetbalmatchen?
  • Wat is de oplossing?

Volgende maand wordt de aftrap gegeven! Op 14 juni wordt de openingsmatch van het WK voetbal gespeeld tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië. Onze Duivels mogen hun eerste match op 18 juni spelen tegen Panama. Wilt u de match volgen bij vrienden? Of ergens op een groot scherm in uw gemeente? Verwacht u dan maar aan een alcoholcontrole achteraf!

 

Hoe gedragen Belgen zich tijdens belangrijke matchen?

Uit een enquête van Vias blijkt dat 1 op 4 Belgen minstens één match buitenshuis zal volgen. Hetzij bij vrienden thuis, hetzij ergens op een groot scherm of op café. Om zich naar de plaats van afspraak te begeven, geeft 61% aan daarvoor de wagen te zullen gebruiken. Nochtans concludeerde Vias dat tijdens het laatste EK in 2016 het aantal letselongevallen na wedstrijden van de Rode Duivels 80% hoger lag dan op wedstrijdvrije dagen. 

Toen kondigde de politie ook aan extra in te zetten op alcoholcontrole ter sensibilisering. Wie niet had gedronken, werd beloond met een tricolore BOB-sleutelhanger.

Hoeveel bier vloeit er tijdens voetbalmatchen?

Uit diezelfde bevraging van Vias blijkt dat ongeveer 87% van de Belgen geen alcohol drinkt, of het aantal glazen beperkt tot maximum 3. Een kleine 4% is van plan meer dan 8 glazen te drinken tijdens een match. Wat het alcoholverbruik tijdens voetbalmatchen betreft, wordt de bal vaak teruggespeeld naar de reclame die ermee gepaard gaat.

Een van de voornaamste sponsors van het Belgisch elftal is natuurlijk Jupiler, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt naar ‘Belgium’. Dan stellen velen zich al gauw de vraag of dergelijke blootstelling alcoholadvertenties niet haaks staat op de problematiek.

Wat is de oplossing?

Voetbal en alcohol zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds september 2017 is er gelukkig een verantwoorde oplossing in de maak. Dan werd het alcoholvrij bier geïntroduceerd in de voetbalstadions van Belgische eersteklassers. En het drinken van Jupiler 0,0% wint aan populariteit. De Belg is zich dus wel degelijk bewust van de gevaren van drinken en rijden.

Hopelijk zal dit ook blijken uit de resultaten van de alcoholcontrole die ongetwijfeld zal plaatsvinden na een match van de Duivels...

 

Werd u zelf recent onderworpen aan een alcoholcontrole? Laat een eventuele boete eenvoudig berekenen door onderstaand formulier in te vullen of contacteer de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u