Vermijd een rode kaart tijdens een alcoholcontrole!

 Vermijd een rode kaart tijdens een alcoholcontrole!

Hoeveel meer letselongevallen vinden er plaats na een match van de Rode Duivels? IntoLaw duidt waarom alcoholcontrole bij een WK-match noodzaak is.

  • Hoe gedragen Belgen zich tijdens belangrijke matchen?
  • Hoeveel bier vloeit er tijdens voetbalmatchen?
  • Wat is de oplossing?

Volgende maand wordt de aftrap gegeven! Op 14 juni wordt de openingsmatch van het WK voetbal gespeeld tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië. Onze Duivels mogen hun eerste match op 18 juni spelen tegen Panama. Wilt u de match volgen bij vrienden? Of ergens op een groot scherm in uw gemeente? Verwacht u dan maar aan een alcoholcontrole achteraf!

 

Hoe gedragen Belgen zich tijdens belangrijke matchen?

Uit een enquête van Vias blijkt dat 1 op 4 Belgen minstens één match buitenshuis zal volgen. Hetzij bij vrienden thuis, hetzij ergens op een groot scherm of op café. Om zich naar de plaats van afspraak te begeven, geeft 61% aan daarvoor de wagen te zullen gebruiken. Nochtans concludeerde Vias dat tijdens het laatste EK in 2016 het aantal letselongevallen na wedstrijden van de Rode Duivels 80% hoger lag dan op wedstrijdvrije dagen. 

Toen kondigde de politie ook aan extra in te zetten op alcoholcontrole ter sensibilisering. Wie niet had gedronken, werd beloond met een tricolore BOB-sleutelhanger.

Hoeveel bier vloeit er tijdens voetbalmatchen?

Uit diezelfde bevraging van Vias blijkt dat ongeveer 87% van de Belgen geen alcohol drinkt, of het aantal glazen beperkt tot maximum 3. Een kleine 4% is van plan meer dan 8 glazen te drinken tijdens een match. Wat het alcoholverbruik tijdens voetbalmatchen betreft, wordt de bal vaak teruggespeeld naar de reclame die ermee gepaard gaat.

Een van de voornaamste sponsors van het Belgisch elftal is natuurlijk Jupiler, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt naar ‘Belgium’. Dan stellen velen zich al gauw de vraag of dergelijke blootstelling alcoholadvertenties niet haaks staat op de problematiek.

Wat is de oplossing?

Voetbal en alcohol zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds september 2017 is er gelukkig een verantwoorde oplossing in de maak. Dan werd het alcoholvrij bier geïntroduceerd in de voetbalstadions van Belgische eersteklassers. En het drinken van Jupiler 0,0% wint aan populariteit. De Belg is zich dus wel degelijk bewust van de gevaren van drinken en rijden.

Hopelijk zal dit ook blijken uit de resultaten van de alcoholcontrole die ongetwijfeld zal plaatsvinden na een match van de Duivels...

 

Werd u zelf recent onderworpen aan een alcoholcontrole? Laat een eventuele boete eenvoudig berekenen door onderstaand formulier in te vullen of contacteer de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u