Verkeerskennis moet in lespakket middelbaar

 Verkeerskennis moet in lespakket middelbaar

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde pleit ervoor dat verkeersopvoeding ook in het middelbaar verplicht wordt, net als in het lager onderwijs. "Dat is dringend nodig - de ongevallencijfers bewijzen het."

Uit cijfers van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid blijkt dat zowel bij fietsers, bromfietsers als voetgangers de meeste verkeersslachtoffers vallen in de groep tussen 15 en 19 jaar. "Pubers kénnen de verkeersregels, maar ze worden vaak nonchalant en overmoedig.", aldus verkeersexpert Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. "Zeker jongens tonen zich graag stoer tegen vrienden: kijk eens wat ik durf. Middelbare scholen zetten wel projecten op over verkeersveiligheid, maar die zijn vaak veel te vrijblijvend. Daarom pleiten wij ervoor om verkeersveiligheid op te nemen in de eindtermen voor het middelbaar onderwijs, mét bijbehorend examen."

Minister Hilde Crevits (CD&V) liet weten dat verkeersveiligheid een onderwerp is tijdens het geplande debat dit najaar over de herziening van de eindtermen in het lager én middelbaar onderwijs.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u