Verkeerskennis moet in lespakket middelbaar

 Verkeerskennis moet in lespakket middelbaar

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde pleit ervoor dat verkeersopvoeding ook in het middelbaar verplicht wordt, net als in het lager onderwijs. "Dat is dringend nodig - de ongevallencijfers bewijzen het."

Uit cijfers van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid blijkt dat zowel bij fietsers, bromfietsers als voetgangers de meeste verkeersslachtoffers vallen in de groep tussen 15 en 19 jaar. "Pubers kénnen de verkeersregels, maar ze worden vaak nonchalant en overmoedig.", aldus verkeersexpert Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. "Zeker jongens tonen zich graag stoer tegen vrienden: kijk eens wat ik durf. Middelbare scholen zetten wel projecten op over verkeersveiligheid, maar die zijn vaak veel te vrijblijvend. Daarom pleiten wij ervoor om verkeersveiligheid op te nemen in de eindtermen voor het middelbaar onderwijs, mét bijbehorend examen."

Minister Hilde Crevits (CD&V) liet weten dat verkeersveiligheid een onderwerp is tijdens het geplande debat dit najaar over de herziening van de eindtermen in het lager én middelbaar onderwijs.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u