Verkeersagressor uit Genk veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel

 Verkeersagressor uit Genk veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een 25-jarige man uit Genk voor zware verkeersagressie veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel en een voorwaardelijke boete van 300 euro. Op 3 april 2014 ging de man agressief te keer tegen een Hasseltse zaakvoerder die een winkel in Limburgse streekproducten uitbaat. De Hasselaar had het rijgedrag van de Genkenaar gefilmd. Beklaagde was daar niet mee opgezet en deed het slachtoffer stoppen op de Koningin Astridlaan in Hasselt.

Hij stopte zijn wagen voor die van het slachtoffer en sloeg de zijruit van het voertuig van het slachtoffer aan diggelen. Vervolgens ging hij als een wildeman te keer. Het slachtoffer moest een vijftal karatetrappen incasseren en verloor het bewustzijn. Getuigen wilden tussenkomen, waarna de agressieveling op de vlucht sloeg. De politie kon hem korte tijd later arresteren. De Genkenaar verzette zich echter hevig tegen zijn arrestatie en wilde niet gefouilleerd worden.

De rechtbank verleende hem uitstel met voorwaarden, die hij moet naleven. Hij moet in therapie gaan voor zijn drugs- en agressieproblematiek en een taalcursus Nederlands volgen. Op het proces een maand geleden werd een schadevergoeding van in totaal 27.000 euro gevraagd. De verkeersagressie had ook gevolgen voor het runnen van de Hasseltse winkel. De rechtbank besliste de debatten op burgerlijk gebied op 17 juni te heropenen. Intussen draait de dader wel op voor de gerechtskosten, een bedrag van 3.892 euro.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u