Verkeersagressor uit Genk veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel

 Verkeersagressor uit Genk veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een 25-jarige man uit Genk voor zware verkeersagressie veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel en een voorwaardelijke boete van 300 euro. Op 3 april 2014 ging de man agressief te keer tegen een Hasseltse zaakvoerder die een winkel in Limburgse streekproducten uitbaat. De Hasselaar had het rijgedrag van de Genkenaar gefilmd. Beklaagde was daar niet mee opgezet en deed het slachtoffer stoppen op de Koningin Astridlaan in Hasselt.

Hij stopte zijn wagen voor die van het slachtoffer en sloeg de zijruit van het voertuig van het slachtoffer aan diggelen. Vervolgens ging hij als een wildeman te keer. Het slachtoffer moest een vijftal karatetrappen incasseren en verloor het bewustzijn. Getuigen wilden tussenkomen, waarna de agressieveling op de vlucht sloeg. De politie kon hem korte tijd later arresteren. De Genkenaar verzette zich echter hevig tegen zijn arrestatie en wilde niet gefouilleerd worden.

De rechtbank verleende hem uitstel met voorwaarden, die hij moet naleven. Hij moet in therapie gaan voor zijn drugs- en agressieproblematiek en een taalcursus Nederlands volgen. Op het proces een maand geleden werd een schadevergoeding van in totaal 27.000 euro gevraagd. De verkeersagressie had ook gevolgen voor het runnen van de Hasseltse winkel. De rechtbank besliste de debatten op burgerlijk gebied op 17 juni te heropenen. Intussen draait de dader wel op voor de gerechtskosten, een bedrag van 3.892 euro.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u