Verkeersagressor uit Genk veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel

 Verkeersagressor uit Genk veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een 25-jarige man uit Genk voor zware verkeersagressie veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel en een voorwaardelijke boete van 300 euro. Op 3 april 2014 ging de man agressief te keer tegen een Hasseltse zaakvoerder die een winkel in Limburgse streekproducten uitbaat. De Hasselaar had het rijgedrag van de Genkenaar gefilmd. Beklaagde was daar niet mee opgezet en deed het slachtoffer stoppen op de Koningin Astridlaan in Hasselt.

Hij stopte zijn wagen voor die van het slachtoffer en sloeg de zijruit van het voertuig van het slachtoffer aan diggelen. Vervolgens ging hij als een wildeman te keer. Het slachtoffer moest een vijftal karatetrappen incasseren en verloor het bewustzijn. Getuigen wilden tussenkomen, waarna de agressieveling op de vlucht sloeg. De politie kon hem korte tijd later arresteren. De Genkenaar verzette zich echter hevig tegen zijn arrestatie en wilde niet gefouilleerd worden.

De rechtbank verleende hem uitstel met voorwaarden, die hij moet naleven. Hij moet in therapie gaan voor zijn drugs- en agressieproblematiek en een taalcursus Nederlands volgen. Op het proces een maand geleden werd een schadevergoeding van in totaal 27.000 euro gevraagd. De verkeersagressie had ook gevolgen voor het runnen van de Hasseltse winkel. De rechtbank besliste de debatten op burgerlijk gebied op 17 juni te heropenen. Intussen draait de dader wel op voor de gerechtskosten, een bedrag van 3.892 euro.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u