Verkeersagressor uit Genk veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel

 Verkeersagressor uit Genk veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een 25-jarige man uit Genk voor zware verkeersagressie veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel en een voorwaardelijke boete van 300 euro. Op 3 april 2014 ging de man agressief te keer tegen een Hasseltse zaakvoerder die een winkel in Limburgse streekproducten uitbaat. De Hasselaar had het rijgedrag van de Genkenaar gefilmd. Beklaagde was daar niet mee opgezet en deed het slachtoffer stoppen op de Koningin Astridlaan in Hasselt.

Hij stopte zijn wagen voor die van het slachtoffer en sloeg de zijruit van het voertuig van het slachtoffer aan diggelen. Vervolgens ging hij als een wildeman te keer. Het slachtoffer moest een vijftal karatetrappen incasseren en verloor het bewustzijn. Getuigen wilden tussenkomen, waarna de agressieveling op de vlucht sloeg. De politie kon hem korte tijd later arresteren. De Genkenaar verzette zich echter hevig tegen zijn arrestatie en wilde niet gefouilleerd worden.

De rechtbank verleende hem uitstel met voorwaarden, die hij moet naleven. Hij moet in therapie gaan voor zijn drugs- en agressieproblematiek en een taalcursus Nederlands volgen. Op het proces een maand geleden werd een schadevergoeding van in totaal 27.000 euro gevraagd. De verkeersagressie had ook gevolgen voor het runnen van de Hasseltse winkel. De rechtbank besliste de debatten op burgerlijk gebied op 17 juni te heropenen. Intussen draait de dader wel op voor de gerechtskosten, een bedrag van 3.892 euro.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u