Verkeersagressor uit Genk veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel

 Verkeersagressor uit Genk veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een 25-jarige man uit Genk voor zware verkeersagressie veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel en een voorwaardelijke boete van 300 euro. Op 3 april 2014 ging de man agressief te keer tegen een Hasseltse zaakvoerder die een winkel in Limburgse streekproducten uitbaat. De Hasselaar had het rijgedrag van de Genkenaar gefilmd. Beklaagde was daar niet mee opgezet en deed het slachtoffer stoppen op de Koningin Astridlaan in Hasselt.

Hij stopte zijn wagen voor die van het slachtoffer en sloeg de zijruit van het voertuig van het slachtoffer aan diggelen. Vervolgens ging hij als een wildeman te keer. Het slachtoffer moest een vijftal karatetrappen incasseren en verloor het bewustzijn. Getuigen wilden tussenkomen, waarna de agressieveling op de vlucht sloeg. De politie kon hem korte tijd later arresteren. De Genkenaar verzette zich echter hevig tegen zijn arrestatie en wilde niet gefouilleerd worden.

De rechtbank verleende hem uitstel met voorwaarden, die hij moet naleven. Hij moet in therapie gaan voor zijn drugs- en agressieproblematiek en een taalcursus Nederlands volgen. Op het proces een maand geleden werd een schadevergoeding van in totaal 27.000 euro gevraagd. De verkeersagressie had ook gevolgen voor het runnen van de Hasseltse winkel. De rechtbank besliste de debatten op burgerlijk gebied op 17 juni te heropenen. Intussen draait de dader wel op voor de gerechtskosten, een bedrag van 3.892 euro.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u