Vergroening verkeersbelasting - Leasingmaatschappijen willen geen uitzonderingsmaatregelen

 Vergroening verkeersbelasting - Leasingmaatschappijen willen geen uitzonderingsmaatregelen

"Wij zijn geen vragende partij voor uitzonderingsmaatregelen. Daar hebben we ook nooit voor gelobbyd.", luidt het bij de sector van leasingmaatschappijen in een reactie op de vergroening van de verkeersbelasting. De Vlaamse regering wil hiermee de aankoop van milieuvriendelijke wagens aanmoedigen. De maatregel is echter niet van toepassing op leasingwagens, omdat er geen overeenstemming is met het Brussels en het Waals Gewest.

"Als de financiële regeling veel gunstiger is in één van de gewesten, valt het natuurlijk te verwachten dat de maatschappijen daarop zullen inspelen.", aldus Frank Van Gool, directeur van sectorvereniging Renta. Er zijn zo'n 300.000 leasingwagens in Vlaanderen en 60.000 in Brussel. In Wallonië zijn er momenteel geen spelers gevestigd en Van Gool denkt dat het Waals gewest hen probeert te lokken met een voordeligere regeling. "Wallonië is vragende partij om leasingmaatschappijen te ontvangen." Europees marktleider LeasePlan bevestigt dat risico. "In Frankrijk zijn alle leasingwagens geregistreerd in één departement omwille van de belasting.", zegt Michel Van den Broeck, gedelegeerd bestuurder van LeasePlan.

Volgens Renta dreef de Vlaamse overheid de bedrijfswagenrijders de afgelopen jaren in de richting van dieselmotoren. Het voordeel alle aard (VAA) voor de werknemer hangt immers af van de CO2-uitstoot, en daarin scoren veel hedendaagse dieselmotoren goed. De gemiddelde CO2-uitstoot van de leasingwagens daalde in 2015 tot 110 gram. Dat is lager dan het gemiddelde bij particuliere wagens. "Intussen blijkt natuurlijk dat er nog andere factoren zijn om de milieuvriendelijkheid van een wagen te meten.", aldus Van Gool. "De toekomst ligt volgens ons bij benzine-hybrides."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u