Vergeten slachtoffer van verkeersongeval in ziekenhuis gestorven

 Vergeten slachtoffer van verkeersongeval in ziekenhuis gestorven

Een jonge vrouw, die na een verkeersongeval in Schotland drie dagen lang zwaargewond naast haar dode vriend gelegen had, is zondagmorgen in het ziekenhuis gestorven. De 25-jarige vrouw overleed in het UZ van Glasgow, waar ze in een kunstmatige coma werd gehouden. Haar broer maakte haar dood op Facebook bekend.

De politie had naar eigen zeggen vorige zondag al een oproep ontvangen dat er bij Bannockburn ten noordwesten van Edinburgh een auto van de snelweg was geraakt. De ambtenaren reageerden pas woensdag op een tweede oproep, zo schreef de krant The Scotsman. Op dat ogenblik was de 28- jarige partner van de vrouw al overleden, de vrouw zelf kwam in kritieke toestand in het ziekenhuis terecht.

De Schotse politiebaas Stephen House verontschuldigde zich vrijdag bij de families van de slachtoffers en kondigde een onderzoek aan. De informatie was op het ogenblik van de eerste oproep niet correct "in het systeem" geregistreerd. Op het internet werd het ontslag van de politiechef geëist.

LONDEN 12/07 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u