Vergeten slachtoffer van verkeersongeval in ziekenhuis gestorven

 Vergeten slachtoffer van verkeersongeval in ziekenhuis gestorven

Een jonge vrouw, die na een verkeersongeval in Schotland drie dagen lang zwaargewond naast haar dode vriend gelegen had, is zondagmorgen in het ziekenhuis gestorven. De 25-jarige vrouw overleed in het UZ van Glasgow, waar ze in een kunstmatige coma werd gehouden. Haar broer maakte haar dood op Facebook bekend.

De politie had naar eigen zeggen vorige zondag al een oproep ontvangen dat er bij Bannockburn ten noordwesten van Edinburgh een auto van de snelweg was geraakt. De ambtenaren reageerden pas woensdag op een tweede oproep, zo schreef de krant The Scotsman. Op dat ogenblik was de 28- jarige partner van de vrouw al overleden, de vrouw zelf kwam in kritieke toestand in het ziekenhuis terecht.

De Schotse politiebaas Stephen House verontschuldigde zich vrijdag bij de families van de slachtoffers en kondigde een onderzoek aan. De informatie was op het ogenblik van de eerste oproep niet correct "in het systeem" geregistreerd. Op het internet werd het ontslag van de politiechef geëist.

LONDEN 12/07 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u