Vergeten slachtoffer van verkeersongeval in ziekenhuis gestorven

 Vergeten slachtoffer van verkeersongeval in ziekenhuis gestorven

Een jonge vrouw, die na een verkeersongeval in Schotland drie dagen lang zwaargewond naast haar dode vriend gelegen had, is zondagmorgen in het ziekenhuis gestorven. De 25-jarige vrouw overleed in het UZ van Glasgow, waar ze in een kunstmatige coma werd gehouden. Haar broer maakte haar dood op Facebook bekend.

De politie had naar eigen zeggen vorige zondag al een oproep ontvangen dat er bij Bannockburn ten noordwesten van Edinburgh een auto van de snelweg was geraakt. De ambtenaren reageerden pas woensdag op een tweede oproep, zo schreef de krant The Scotsman. Op dat ogenblik was de 28- jarige partner van de vrouw al overleden, de vrouw zelf kwam in kritieke toestand in het ziekenhuis terecht.

De Schotse politiebaas Stephen House verontschuldigde zich vrijdag bij de families van de slachtoffers en kondigde een onderzoek aan. De informatie was op het ogenblik van de eerste oproep niet correct "in het systeem" geregistreerd. Op het internet werd het ontslag van de politiechef geëist.

LONDEN 12/07 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u