Verdubbeling boete voor VL-sticker op nummerplaat - geen standpunt van minister

 Verdubbeling boete voor VL-sticker op nummerplaat - geen standpunt van minister

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft in zijn antwoord op een schriftelijke vraag over de VL-sticker enkel een stand van zaken gegeven over een ontwerp-kb van de vorige regering dat zijn standpunt absoluut niet reflecteert.

Dat zegt de woordvoerder van de minister in reactie op berichten dat de minister de boete voor de VL-stickers zou verdubbelen van 55 tot 110 euro.

Het kb zelf is overigens niet de bevoegdheid van de minister van Binnenlandse Zaken, maar wel van zijn collega van Mobiliteit. Jambon is enkel betrokken omdat de politie de inbreuken moet vaststellen. De tekst is nog niet ter sprake gekomen tussen de verschillende ministers - ook de minister van Justitie is betrokken -, benadrukte de woordvoerder nog. Het overplakken van de "B" door de VL-sticker is een inbreuk die "geen prioriteit is voor de minister, omdat de problematiek niets te maken heeft met veiligheid", voegde hij er nog aan toe.

BRUSSEL 11/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u