Verdachte van zware verkeersagressie in Sint-Joost-ten-Node uitgeleverd door Spanje

  Verdachte van zware verkeersagressie in Sint-Joost-ten-Node uitgeleverd door Spanje

Een 40-jarige man die verdacht wordt van een extreem geval van verkeersagressie, waarbij het slachtoffer een oog verloor, is donderdag door Spanje aan België uitgeleverd en wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De feiten vonden plaats op 5 juli 2015. Na een banaal incident in een van de Brusselse tunnels was de verdachte, de 40-jarige Yassine H., het slachtoffer, een 47-jarig ambtenaar van de Europese Commissie, doorheen de hele stad gevolgd tot in de parkeergarage van diens appartementsgebouw, op de hoek van de Pacificatiestraat en de De Bruynstraat in Sint-Joost-ten-Node. Yassine H. zou het slachtoffer daar aangevallen en geslagen hebben. De man had daarbij een sleutel in zijn vuist waardoor het slachtoffer zo zwaar gewond raakte dat hij een oog verloor.

Na de feiten ging Yassine H. er vandoor, maar op de beelden van de bewakingscamera's in de parkeergarage waren zowel hijzelf als zijn witte bestelwagen duidelijk te zien. Op basis van die beelden werd op 13 juli een opsporingsbericht verspreid, waarna de man kon geïdentificeerd worden en er een Europees aanhoudingsbevel werd uitgeschreven.

Het was uiteindelijk de Spaanse politie die op 16 september de man kon inrekenen, toen hij vanuit Marokko terugkeerde naar Spanje. Woensdag vertrok een politieploeg naar Spanje om de man te gaan halen en donderdag kwam hij aan op Brussels Airport. Vrijdagvoormiddag wordt H. voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Volgens het parket is de man geen onbekende voor het gerecht.

BRUSSEL 25/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u