Verdachte van zware verkeersagressie in Sint-Joost-ten-Node uitgeleverd door Spanje

  Verdachte van zware verkeersagressie in Sint-Joost-ten-Node uitgeleverd door Spanje

Een 40-jarige man die verdacht wordt van een extreem geval van verkeersagressie, waarbij het slachtoffer een oog verloor, is donderdag door Spanje aan België uitgeleverd en wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De feiten vonden plaats op 5 juli 2015. Na een banaal incident in een van de Brusselse tunnels was de verdachte, de 40-jarige Yassine H., het slachtoffer, een 47-jarig ambtenaar van de Europese Commissie, doorheen de hele stad gevolgd tot in de parkeergarage van diens appartementsgebouw, op de hoek van de Pacificatiestraat en de De Bruynstraat in Sint-Joost-ten-Node. Yassine H. zou het slachtoffer daar aangevallen en geslagen hebben. De man had daarbij een sleutel in zijn vuist waardoor het slachtoffer zo zwaar gewond raakte dat hij een oog verloor.

Na de feiten ging Yassine H. er vandoor, maar op de beelden van de bewakingscamera's in de parkeergarage waren zowel hijzelf als zijn witte bestelwagen duidelijk te zien. Op basis van die beelden werd op 13 juli een opsporingsbericht verspreid, waarna de man kon geïdentificeerd worden en er een Europees aanhoudingsbevel werd uitgeschreven.

Het was uiteindelijk de Spaanse politie die op 16 september de man kon inrekenen, toen hij vanuit Marokko terugkeerde naar Spanje. Woensdag vertrok een politieploeg naar Spanje om de man te gaan halen en donderdag kwam hij aan op Brussels Airport. Vrijdagvoormiddag wordt H. voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Volgens het parket is de man geen onbekende voor het gerecht.

BRUSSEL 25/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u