Verdachte van zware verkeersagressie in Sint-Joost-ten-Node uitgeleverd door Spanje

  Verdachte van zware verkeersagressie in Sint-Joost-ten-Node uitgeleverd door Spanje

Een 40-jarige man die verdacht wordt van een extreem geval van verkeersagressie, waarbij het slachtoffer een oog verloor, is donderdag door Spanje aan België uitgeleverd en wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De feiten vonden plaats op 5 juli 2015. Na een banaal incident in een van de Brusselse tunnels was de verdachte, de 40-jarige Yassine H., het slachtoffer, een 47-jarig ambtenaar van de Europese Commissie, doorheen de hele stad gevolgd tot in de parkeergarage van diens appartementsgebouw, op de hoek van de Pacificatiestraat en de De Bruynstraat in Sint-Joost-ten-Node. Yassine H. zou het slachtoffer daar aangevallen en geslagen hebben. De man had daarbij een sleutel in zijn vuist waardoor het slachtoffer zo zwaar gewond raakte dat hij een oog verloor.

Na de feiten ging Yassine H. er vandoor, maar op de beelden van de bewakingscamera's in de parkeergarage waren zowel hijzelf als zijn witte bestelwagen duidelijk te zien. Op basis van die beelden werd op 13 juli een opsporingsbericht verspreid, waarna de man kon geïdentificeerd worden en er een Europees aanhoudingsbevel werd uitgeschreven.

Het was uiteindelijk de Spaanse politie die op 16 september de man kon inrekenen, toen hij vanuit Marokko terugkeerde naar Spanje. Woensdag vertrok een politieploeg naar Spanje om de man te gaan halen en donderdag kwam hij aan op Brussels Airport. Vrijdagvoormiddag wordt H. voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Volgens het parket is de man geen onbekende voor het gerecht.

BRUSSEL 25/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u