Verdachte van zware verkeersagressie in Sint-Joost-ten-Node uitgeleverd door Spanje

  Verdachte van zware verkeersagressie in Sint-Joost-ten-Node uitgeleverd door Spanje

Een 40-jarige man die verdacht wordt van een extreem geval van verkeersagressie, waarbij het slachtoffer een oog verloor, is donderdag door Spanje aan België uitgeleverd en wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De feiten vonden plaats op 5 juli 2015. Na een banaal incident in een van de Brusselse tunnels was de verdachte, de 40-jarige Yassine H., het slachtoffer, een 47-jarig ambtenaar van de Europese Commissie, doorheen de hele stad gevolgd tot in de parkeergarage van diens appartementsgebouw, op de hoek van de Pacificatiestraat en de De Bruynstraat in Sint-Joost-ten-Node. Yassine H. zou het slachtoffer daar aangevallen en geslagen hebben. De man had daarbij een sleutel in zijn vuist waardoor het slachtoffer zo zwaar gewond raakte dat hij een oog verloor.

Na de feiten ging Yassine H. er vandoor, maar op de beelden van de bewakingscamera's in de parkeergarage waren zowel hijzelf als zijn witte bestelwagen duidelijk te zien. Op basis van die beelden werd op 13 juli een opsporingsbericht verspreid, waarna de man kon geïdentificeerd worden en er een Europees aanhoudingsbevel werd uitgeschreven.

Het was uiteindelijk de Spaanse politie die op 16 september de man kon inrekenen, toen hij vanuit Marokko terugkeerde naar Spanje. Woensdag vertrok een politieploeg naar Spanje om de man te gaan halen en donderdag kwam hij aan op Brussels Airport. Vrijdagvoormiddag wordt H. voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Volgens het parket is de man geen onbekende voor het gerecht.

BRUSSEL 25/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u