Verdachte van zware verkeersagressie in Sint-Joost-ten-Node uitgeleverd door Spanje

  Verdachte van zware verkeersagressie in Sint-Joost-ten-Node uitgeleverd door Spanje

Een 40-jarige man die verdacht wordt van een extreem geval van verkeersagressie, waarbij het slachtoffer een oog verloor, is donderdag door Spanje aan België uitgeleverd en wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De feiten vonden plaats op 5 juli 2015. Na een banaal incident in een van de Brusselse tunnels was de verdachte, de 40-jarige Yassine H., het slachtoffer, een 47-jarig ambtenaar van de Europese Commissie, doorheen de hele stad gevolgd tot in de parkeergarage van diens appartementsgebouw, op de hoek van de Pacificatiestraat en de De Bruynstraat in Sint-Joost-ten-Node. Yassine H. zou het slachtoffer daar aangevallen en geslagen hebben. De man had daarbij een sleutel in zijn vuist waardoor het slachtoffer zo zwaar gewond raakte dat hij een oog verloor.

Na de feiten ging Yassine H. er vandoor, maar op de beelden van de bewakingscamera's in de parkeergarage waren zowel hijzelf als zijn witte bestelwagen duidelijk te zien. Op basis van die beelden werd op 13 juli een opsporingsbericht verspreid, waarna de man kon geïdentificeerd worden en er een Europees aanhoudingsbevel werd uitgeschreven.

Het was uiteindelijk de Spaanse politie die op 16 september de man kon inrekenen, toen hij vanuit Marokko terugkeerde naar Spanje. Woensdag vertrok een politieploeg naar Spanje om de man te gaan halen en donderdag kwam hij aan op Brussels Airport. Vrijdagvoormiddag wordt H. voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Volgens het parket is de man geen onbekende voor het gerecht.

BRUSSEL 25/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u