Velofollies rekent op 35.000 bezoekers

 Velofollies rekent op 35.000 bezoekers

Velofollies, de grootste fietsbeurs van Vlaanderen die plaatsvindt in Kortrijk Xpo, maakt zich op om 35.000 wielerliefhebbers te ontvangen. Dat zei organisator Pieter Desmet net voor opening van de beurs.

Kortrijk Xpo staat opnieuw helemaal vol voor deze fietsbeurs: 310 standhouders presenteren er tal van nieuwigheden. Er tekenen zich opnieuw enkele trends af.

"Bij de racefietsen zie je een verschuiving. Vroeger moest het steeds lichter, nu gaat het meer om elektronica. Denk daarbij aan elektrisch schakelen, schijfremmen...", aldus Desmet. "Ook de dikte van de banden stijgt. De markt verbreedt en veel geïnteresseerden kiezen voor een meer comfortabele fietservaring. Er zijn ook enkele spelers, zoals Ridley en Merckx die uitpakken met gravelbikes, waar meerdere types banden op passen, en waarmee je meer terreinen op kunt."

Bij de gewone fiets zet de elektrische fiets zich door. De batterijen kennen een langere levensduur en ook hier verhoogt het comfort. "Meer en meer mensen kiezen voor dit rijmiddel voor het woon-werkverkeer."

De groei zet zich vooral door bij vrouwen, zowel bij race- als elektrische fietsen. "Dat zien we ook bij de bezoekers. Vroeger zagen we sportfanaten, nu is dit een gezinsbeurs", aldus Desmet. Velofollies blijft een oriëntatiebeurs voor consumenten, maar handelaars vinden ook vaker hun weg. "Daarom openen we ook 's morgens op de openingsdag."

De beurs mikt opnieuw op 35.000 bezoekers. Vrijdagmiddag komt ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois een kijkje nemen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u