Velofollies rekent op 35.000 bezoekers

 Velofollies rekent op 35.000 bezoekers

Velofollies, de grootste fietsbeurs van Vlaanderen die plaatsvindt in Kortrijk Xpo, maakt zich op om 35.000 wielerliefhebbers te ontvangen. Dat zei organisator Pieter Desmet net voor opening van de beurs.

Kortrijk Xpo staat opnieuw helemaal vol voor deze fietsbeurs: 310 standhouders presenteren er tal van nieuwigheden. Er tekenen zich opnieuw enkele trends af.

"Bij de racefietsen zie je een verschuiving. Vroeger moest het steeds lichter, nu gaat het meer om elektronica. Denk daarbij aan elektrisch schakelen, schijfremmen...", aldus Desmet. "Ook de dikte van de banden stijgt. De markt verbreedt en veel geïnteresseerden kiezen voor een meer comfortabele fietservaring. Er zijn ook enkele spelers, zoals Ridley en Merckx die uitpakken met gravelbikes, waar meerdere types banden op passen, en waarmee je meer terreinen op kunt."

Bij de gewone fiets zet de elektrische fiets zich door. De batterijen kennen een langere levensduur en ook hier verhoogt het comfort. "Meer en meer mensen kiezen voor dit rijmiddel voor het woon-werkverkeer."

De groei zet zich vooral door bij vrouwen, zowel bij race- als elektrische fietsen. "Dat zien we ook bij de bezoekers. Vroeger zagen we sportfanaten, nu is dit een gezinsbeurs", aldus Desmet. Velofollies blijft een oriëntatiebeurs voor consumenten, maar handelaars vinden ook vaker hun weg. "Daarom openen we ook 's morgens op de openingsdag."

De beurs mikt opnieuw op 35.000 bezoekers. Vrijdagmiddag komt ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois een kijkje nemen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u