Velofollies rekent op 35.000 bezoekers

 Velofollies rekent op 35.000 bezoekers

Velofollies, de grootste fietsbeurs van Vlaanderen die plaatsvindt in Kortrijk Xpo, maakt zich op om 35.000 wielerliefhebbers te ontvangen. Dat zei organisator Pieter Desmet net voor opening van de beurs.

Kortrijk Xpo staat opnieuw helemaal vol voor deze fietsbeurs: 310 standhouders presenteren er tal van nieuwigheden. Er tekenen zich opnieuw enkele trends af.

"Bij de racefietsen zie je een verschuiving. Vroeger moest het steeds lichter, nu gaat het meer om elektronica. Denk daarbij aan elektrisch schakelen, schijfremmen...", aldus Desmet. "Ook de dikte van de banden stijgt. De markt verbreedt en veel geïnteresseerden kiezen voor een meer comfortabele fietservaring. Er zijn ook enkele spelers, zoals Ridley en Merckx die uitpakken met gravelbikes, waar meerdere types banden op passen, en waarmee je meer terreinen op kunt."

Bij de gewone fiets zet de elektrische fiets zich door. De batterijen kennen een langere levensduur en ook hier verhoogt het comfort. "Meer en meer mensen kiezen voor dit rijmiddel voor het woon-werkverkeer."

De groei zet zich vooral door bij vrouwen, zowel bij race- als elektrische fietsen. "Dat zien we ook bij de bezoekers. Vroeger zagen we sportfanaten, nu is dit een gezinsbeurs", aldus Desmet. Velofollies blijft een oriëntatiebeurs voor consumenten, maar handelaars vinden ook vaker hun weg. "Daarom openen we ook 's morgens op de openingsdag."

De beurs mikt opnieuw op 35.000 bezoekers. Vrijdagmiddag komt ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois een kijkje nemen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u