Velofollies rekent op 35.000 bezoekers

 Velofollies rekent op 35.000 bezoekers

Velofollies, de grootste fietsbeurs van Vlaanderen die plaatsvindt in Kortrijk Xpo, maakt zich op om 35.000 wielerliefhebbers te ontvangen. Dat zei organisator Pieter Desmet net voor opening van de beurs.

Kortrijk Xpo staat opnieuw helemaal vol voor deze fietsbeurs: 310 standhouders presenteren er tal van nieuwigheden. Er tekenen zich opnieuw enkele trends af.

"Bij de racefietsen zie je een verschuiving. Vroeger moest het steeds lichter, nu gaat het meer om elektronica. Denk daarbij aan elektrisch schakelen, schijfremmen...", aldus Desmet. "Ook de dikte van de banden stijgt. De markt verbreedt en veel geïnteresseerden kiezen voor een meer comfortabele fietservaring. Er zijn ook enkele spelers, zoals Ridley en Merckx die uitpakken met gravelbikes, waar meerdere types banden op passen, en waarmee je meer terreinen op kunt."

Bij de gewone fiets zet de elektrische fiets zich door. De batterijen kennen een langere levensduur en ook hier verhoogt het comfort. "Meer en meer mensen kiezen voor dit rijmiddel voor het woon-werkverkeer."

De groei zet zich vooral door bij vrouwen, zowel bij race- als elektrische fietsen. "Dat zien we ook bij de bezoekers. Vroeger zagen we sportfanaten, nu is dit een gezinsbeurs", aldus Desmet. Velofollies blijft een oriëntatiebeurs voor consumenten, maar handelaars vinden ook vaker hun weg. "Daarom openen we ook 's morgens op de openingsdag."

De beurs mikt opnieuw op 35.000 bezoekers. Vrijdagmiddag komt ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois een kijkje nemen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u