Veel Europeanen betalen nog steeds geen proces-verbaal in België

 Veel Europeanen betalen nog steeds geen proces-verbaal in België

De Europese richtlijn over de informatieuitwisseling binnen de Europese Unie over verkeersovertredingen heeft nog steeds geen effect in ons land. En dat anderhalf jaar na de inwerkingtreding op 7 november 2013. Dat bericht La Dernière Heure woensdag.

Op dit moment kunnen enkel de Fransen, Nederlanders, Duitsers en Luxemburgers (naast de Zwitsers) een boete krijgen voor een verkeersovertreding in België. De autobestuurders in de 23 overige lidstaten ontsnappen dus aan een boete, tenzij ze ter plekke worden tegengehouden. Ofwel is er nog geen bilateraal akkoord met België, ofwel is er een taalprobleem bij het versturen van de pv's.

De FOD Mobiliteit zegt dat ze aan een oplossing werkt: de procedure om pv's te verzenden en behandelen wordt volledig herzien. De federale politie relativeert het probleem. "Als we de verkeersovertreders in de ons omliggende landen vervolgen, pakken we de meerderheid van de overtreders al aan", zegt woordvoerder Michaël Jonniaux.

BRUSSEL 04/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu