Vanaf 2017 kiest Vlaanderen systematisch voor led-verlichting langs autowegen

 Vanaf 2017 kiest Vlaanderen systematisch voor led-verlichting langs autowegen

Vanaf 2017 maakt Vlaanderen de overstap naar LED-verlichting op de autowegen. Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts dinsdag bij de opening van een Leuvense fietsverbinding met dynamische led-verlichting.

"Vlaanderen maakt de omslag naar led. De investering verdient zichzelf terug, en led-licht maakt het verkeer veiliger", zo verklaarde Weyts. De uitrol volgt niet enkel op fietspaden, maar ook op autowegen. De minister wijst erop dat het Vlaams verlichtingscontract in 2017 vernieuwd wordt. "Vanaf 2017 willen we bij elke vervanging of nieuwe installatie kiezen voor led. We draaien de knop om."

Weyts fietste de missing link tussen Oud-Heverlee en het zuidoosten van Leuven mee in. De fietsverbinding door het Heverleebos valt op door haar dynamische led-verlichting met speciale, amberkleurige lampen. De palen lichten op als een fietser nadert en dimmen nadien weer. Het amberkleurige licht is naar verluidt ook aangenaam voor de vleermuizen die in het bos vertoeven.

De Vlaamse regering heeft via het Agentschap Wegen & Verkeer in totaal 1,1 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe fietsverbinding.

BRUSSEL 27/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u