Vanaf 2017 kiest Vlaanderen systematisch voor led-verlichting langs autowegen

 Vanaf 2017 kiest Vlaanderen systematisch voor led-verlichting langs autowegen

Vanaf 2017 maakt Vlaanderen de overstap naar LED-verlichting op de autowegen. Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts dinsdag bij de opening van een Leuvense fietsverbinding met dynamische led-verlichting.

"Vlaanderen maakt de omslag naar led. De investering verdient zichzelf terug, en led-licht maakt het verkeer veiliger", zo verklaarde Weyts. De uitrol volgt niet enkel op fietspaden, maar ook op autowegen. De minister wijst erop dat het Vlaams verlichtingscontract in 2017 vernieuwd wordt. "Vanaf 2017 willen we bij elke vervanging of nieuwe installatie kiezen voor led. We draaien de knop om."

Weyts fietste de missing link tussen Oud-Heverlee en het zuidoosten van Leuven mee in. De fietsverbinding door het Heverleebos valt op door haar dynamische led-verlichting met speciale, amberkleurige lampen. De palen lichten op als een fietser nadert en dimmen nadien weer. Het amberkleurige licht is naar verluidt ook aangenaam voor de vleermuizen die in het bos vertoeven.

De Vlaamse regering heeft via het Agentschap Wegen & Verkeer in totaal 1,1 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe fietsverbinding.

BRUSSEL 27/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u