Vanaf 2017 kiest Vlaanderen systematisch voor led-verlichting langs autowegen

 Vanaf 2017 kiest Vlaanderen systematisch voor led-verlichting langs autowegen

Vanaf 2017 maakt Vlaanderen de overstap naar LED-verlichting op de autowegen. Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts dinsdag bij de opening van een Leuvense fietsverbinding met dynamische led-verlichting.

"Vlaanderen maakt de omslag naar led. De investering verdient zichzelf terug, en led-licht maakt het verkeer veiliger", zo verklaarde Weyts. De uitrol volgt niet enkel op fietspaden, maar ook op autowegen. De minister wijst erop dat het Vlaams verlichtingscontract in 2017 vernieuwd wordt. "Vanaf 2017 willen we bij elke vervanging of nieuwe installatie kiezen voor led. We draaien de knop om."

Weyts fietste de missing link tussen Oud-Heverlee en het zuidoosten van Leuven mee in. De fietsverbinding door het Heverleebos valt op door haar dynamische led-verlichting met speciale, amberkleurige lampen. De palen lichten op als een fietser nadert en dimmen nadien weer. Het amberkleurige licht is naar verluidt ook aangenaam voor de vleermuizen die in het bos vertoeven.

De Vlaamse regering heeft via het Agentschap Wegen & Verkeer in totaal 1,1 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe fietsverbinding.

BRUSSEL 27/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u