Vanaf 2017 kiest Vlaanderen systematisch voor led-verlichting langs autowegen
Donderdag 29 Oktober 2015

Vanaf 2017 maakt Vlaanderen de overstap naar LED-verlichting op de autowegen. Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts dinsdag bij de opening van een Leuvense fietsverbinding met dynamische led-verlichting.
"Vlaanderen maakt de omslag naar led. De investering verdient zichzelf terug, en led-licht maakt het verkeer veiliger", zo verklaarde Weyts. De uitrol volgt niet enkel op fietspaden, maar ook op autowegen. De minister wijst erop dat het Vlaams verlichtingscontract in 2017 vernieuwd wordt. "Vanaf 2017 willen we bij elke vervanging of nieuwe installatie kiezen voor led. We draaien de knop om."
Weyts fietste de missing link tussen Oud-Heverlee en het zuidoosten van Leuven mee in. De fietsverbinding door het Heverleebos valt op door haar dynamische led-verlichting met speciale, amberkleurige lampen. De palen lichten op als een fietser nadert en dimmen nadien weer. Het amberkleurige licht is naar verluidt ook aangenaam voor de vleermuizen die in het bos vertoeven.
De Vlaamse regering heeft via het Agentschap Wegen & Verkeer in totaal 1,1 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe fietsverbinding.
BRUSSEL 27/10 (BELGA)
Bereken je boete
Actueel

Maandag 03 Maart 2025
Welke aansprakelijkheid bij een ongeval op privéterrein?Wie is er aansprakelijk bij een ongeval op een privéterrein of parkeerplaats ? Intolaw bespreekt de definitie van de “openbare weg” om de verantwoordelijkheden bij dit soort ongevallen te bepalen. Heeft u behoefte aan professioneel juridisch advies voor de behandeling van uw gerechtelijk dossier? Neem contact op met Intolaw.
Lees meer
Maandag 03 Maart 2025
Opschorting van de uitspraak in België: principe en modaliteitenDe opschorting van de uitspraak, die niet verward dient te worden met de opschorting van de rijbewijsintrekking, is een coulancemaatregel die veel beklaagden wensen te verkrijgen. Maar wat is de oorsprong ervan ? Wat zijn de toepassingsvoorwaarden ? Zijn er verschillende modaliteiten ? En wat gebeurt er zodra de opschorting is verkregen ? Intolaw vat samen wat u moet weten over de opschorting van de uitspraak in België.
Lees meer
De technische keuring is een essentieel onderdeel van verkeersveiligheid. Maar mag een voertuig zonder geldige keuring nog steeds in het verkeer worden gebracht, bijvoorbeeld als de keuring is verlopen? Laten we deze stelling onderzoeken.
Lees meer