VAB wil gordelverklikkers ook op achterbank verplichten

 VAB wil gordelverklikkers ook op achterbank verplichten

Ondanks alle verkeerscampagnes klikken ouders hun kinderen op de achterbank nog steeds onvoldoende vast. Mobiliteitsorganisatie VAB wil daarom dat gordelverklikkers ook achterin verplicht worden.

Een gordelverklikker, die een biepsignaal geeft als je de gordel niet gebruikt, is momenteel alleen vooraan verplicht ingebouwd in nieuwe wagens. Achteraan hoeft dit momenteel nog niet. "Dat moet veranderen. We vragen met aandrang aan de autoconstructeurs om de gordelverklikkers ook altijd achterin te installeren.", zegt Joni Junes van VAB. Één op de 5 kinderen achterin heeft volgens de organisatie geen gordel om.

Mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) steunt VAB. "Zo'n verklikker achterin is zeker nuttig. Het kan ook een verkoopsargument zijn. Als je kinderen extra beveiligd zijn, zal je sneller zo'n auto kiezen. Ik kan als minister de druk wel opvoeren, maar er is een Europese aanpak nodig om alle autoconstructeurs te dwingen die systemen achterin te verplichten.", aldus Galant.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u