VAB wil gordelverklikkers ook op achterbank verplichten

 VAB wil gordelverklikkers ook op achterbank verplichten

Ondanks alle verkeerscampagnes klikken ouders hun kinderen op de achterbank nog steeds onvoldoende vast. Mobiliteitsorganisatie VAB wil daarom dat gordelverklikkers ook achterin verplicht worden.

Een gordelverklikker, die een biepsignaal geeft als je de gordel niet gebruikt, is momenteel alleen vooraan verplicht ingebouwd in nieuwe wagens. Achteraan hoeft dit momenteel nog niet. "Dat moet veranderen. We vragen met aandrang aan de autoconstructeurs om de gordelverklikkers ook altijd achterin te installeren.", zegt Joni Junes van VAB. Één op de 5 kinderen achterin heeft volgens de organisatie geen gordel om.

Mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) steunt VAB. "Zo'n verklikker achterin is zeker nuttig. Het kan ook een verkoopsargument zijn. Als je kinderen extra beveiligd zijn, zal je sneller zo'n auto kiezen. Ik kan als minister de druk wel opvoeren, maar er is een Europese aanpak nodig om alle autoconstructeurs te dwingen die systemen achterin te verplichten.", aldus Galant.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u