Twintiger aangehouden na wilde rit tegen 250 kilometer per uur op E17

 Twintiger aangehouden na wilde rit tegen 250 kilometer per uur op E17

Een 20-jarige man die zaterdagavond met een gestolen voertuig met snelheden tot 250 kilometer per uur over de E17 tussen Kortrijk en Sint-Niklaas scheurde, en daarna op de N41 in Temse in de gracht sukkelde, is zondag door de onderzoeksrechter in Oudenaarde aangehouden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

De Fransman stal zaterdagavond een Mercedes GLA in een woning in het Noord-Franse Rijsel. "Een getuige van de garagediefstal had vanuit Rijsel de achtervolging op de man ingezet", verduidelijkt parketwoordvoerster Caroline Jonckers (parket van Oost-Vlaanderen). "In België werd de achtervolging overgenomen door de wegpolitie. De verdachte reed tegen hallucinante snelheden van meer dan 250 kilometer per uur over Kortrijk tot in Sint-Niklaas. Door zijn bijzonder gevaarlijke rijstijl kon hij drie wagens van de wegpolitie afschudden."

Uiteindelijk verliet de twintiger de E17 in Sint-Niklaas om daar de N41 richting Temse op te rijden. "Hij raakte de controle kwijt over het stuur en kwam met de wagen in de gracht terecht. De verdachte vluchtte te voet weg in de velden. Hij kon naderhand worden onderschept op de E17 waar hij, op de pechstrook, terug in de richting van Kortrijk aan het wandelen was."

De wegpiraat werd gearresteerd en zondag voor de onderzoeksrechter geleid. Die hield hem aan op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer. De feiten van de diefstal in Frankrijk zullen daar apart worden behandeld.

TEMSE/SINT-NIKLAAS 13/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u