Twintiger aangehouden na wilde rit tegen 250 kilometer per uur op E17

 Twintiger aangehouden na wilde rit tegen 250 kilometer per uur op E17

Een 20-jarige man die zaterdagavond met een gestolen voertuig met snelheden tot 250 kilometer per uur over de E17 tussen Kortrijk en Sint-Niklaas scheurde, en daarna op de N41 in Temse in de gracht sukkelde, is zondag door de onderzoeksrechter in Oudenaarde aangehouden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

De Fransman stal zaterdagavond een Mercedes GLA in een woning in het Noord-Franse Rijsel. "Een getuige van de garagediefstal had vanuit Rijsel de achtervolging op de man ingezet", verduidelijkt parketwoordvoerster Caroline Jonckers (parket van Oost-Vlaanderen). "In België werd de achtervolging overgenomen door de wegpolitie. De verdachte reed tegen hallucinante snelheden van meer dan 250 kilometer per uur over Kortrijk tot in Sint-Niklaas. Door zijn bijzonder gevaarlijke rijstijl kon hij drie wagens van de wegpolitie afschudden."

Uiteindelijk verliet de twintiger de E17 in Sint-Niklaas om daar de N41 richting Temse op te rijden. "Hij raakte de controle kwijt over het stuur en kwam met de wagen in de gracht terecht. De verdachte vluchtte te voet weg in de velden. Hij kon naderhand worden onderschept op de E17 waar hij, op de pechstrook, terug in de richting van Kortrijk aan het wandelen was."

De wegpiraat werd gearresteerd en zondag voor de onderzoeksrechter geleid. Die hield hem aan op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer. De feiten van de diefstal in Frankrijk zullen daar apart worden behandeld.

TEMSE/SINT-NIKLAAS 13/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u