Twintiger aangehouden na wilde rit tegen 250 kilometer per uur op E17

 Twintiger aangehouden na wilde rit tegen 250 kilometer per uur op E17

Een 20-jarige man die zaterdagavond met een gestolen voertuig met snelheden tot 250 kilometer per uur over de E17 tussen Kortrijk en Sint-Niklaas scheurde, en daarna op de N41 in Temse in de gracht sukkelde, is zondag door de onderzoeksrechter in Oudenaarde aangehouden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

De Fransman stal zaterdagavond een Mercedes GLA in een woning in het Noord-Franse Rijsel. "Een getuige van de garagediefstal had vanuit Rijsel de achtervolging op de man ingezet", verduidelijkt parketwoordvoerster Caroline Jonckers (parket van Oost-Vlaanderen). "In België werd de achtervolging overgenomen door de wegpolitie. De verdachte reed tegen hallucinante snelheden van meer dan 250 kilometer per uur over Kortrijk tot in Sint-Niklaas. Door zijn bijzonder gevaarlijke rijstijl kon hij drie wagens van de wegpolitie afschudden."

Uiteindelijk verliet de twintiger de E17 in Sint-Niklaas om daar de N41 richting Temse op te rijden. "Hij raakte de controle kwijt over het stuur en kwam met de wagen in de gracht terecht. De verdachte vluchtte te voet weg in de velden. Hij kon naderhand worden onderschept op de E17 waar hij, op de pechstrook, terug in de richting van Kortrijk aan het wandelen was."

De wegpiraat werd gearresteerd en zondag voor de onderzoeksrechter geleid. Die hield hem aan op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer. De feiten van de diefstal in Frankrijk zullen daar apart worden behandeld.

TEMSE/SINT-NIKLAAS 13/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u