Tweedehandskeuring - "Staan open voor evolutie in belang van consument" (Goca)

 Tweedehandskeuring - "Staan open voor evolutie in belang van consument" (Goca)

Goca, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs, staat open voor een evolutie van de tweedehandskeuring, als die in het belang van de consument is. Dat laat Goca woensdag weten in een reactie op de oproep van mobiliteitsclub VAB om de tweedehandskeuring te heroriënteren. Goca-woordvoerster Marie De Backer waarschuwt er wel voor dat rekening gehouden moet worden met de Europese en regionale wetgeving en dat er ook over gewaakt moet worden dat een gewijzigde of meer uitgebreide tweedehandskeuring niet nog hogere kosten voor de consument met zich meebrengt.

Goca voerde vorig jaar 771.178 tweedehandskeuringen uit, waarvan er zowat 25.000 beperkt bleven tot een visuele keuring, aangezien die voertuigen minder dan twee maanden ervoor nog onderworpen geweest waren aan een gewone keuring.

Vorig jaar werden 158.790 voertuigen tijdens een tweedehandskeuring afgekeurd, waarvan 12.379 een verbod op deelname in het verkeer kregen en 146.411 een keuringsbewijs met beperkte geldigheid van 15 dagen.

Een tweedehandskeuring kost vandaag 54,60 euro en telt zowat 80 punten van diagnose.

BRUSSEL 29/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u