Twee zwaargewonden bij verkeersongeval in Hoeilaart

 Twee zwaargewonden bij verkeersongeval in Hoeilaart

Op de Terhulpsesteenweg in Hoeilaart zijn woensdagavond twee personen zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. Een derde persoon raakte ook gewond, maar was er minder erg aan toe dan de andere twee slachtoffers. Dat meldt de brandweer van Overijse. De juiste omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk, een verkeersdeskundige van het parket moet een en ander onderzoeken.

Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur, toen een Aixam, een brommobiel, aangereden werd door een personenwagen. Vervolgens raakte ook nog een andere wagen betrokken bij de aanrijding. Eén van de inzittenden van de brommobiel werd door de klap uit het voertuig geslingerd en door de bestuurder van het derde voertuig in zijn wagen gelegd in afwachting van de hulpdiensten. Die persoon bleek zeer zwaarg ewond, net als de tweede inzittende van de brommobiel, die uit het voertuig moest bevrijd worden. Beiden zijn, onder begeleiding van een MUG-team, overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de personenwagen die de brommobiel aanreed, raakte ook ernstig gewond, maar was er minder erg aan toe dan de andere slachtoffers. Ook die persoon is overgebracht naar het ziekenhuis.

HOEILAART 07/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u