Twee zwaargewonden bij verkeersongeval in Asse

 Twee zwaargewonden bij verkeersongeval in Asse

Bij een verkeersongeval in Asse zijn maandagavond twee jongeren zwaargewond geraakt toen de wagen waarin ze zaten, van de baan ging. Een derde inzittende raakte lichtgewond terwijl twee anderen ongedeerd bleven.

Dat meldt de lokale politie van de zone AMOW (Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel).

Het ongeval gebeurde maandagavond omstreeks 22.30 uur ter hoogte van de Pontbeek. Vijf jongeren hadden eerder op de dag een Mercedes E350 gehuurd en waren ermee rondjes aan het rijden in het researchpark aan de Pontbeek. Plots werd de bestuurder op een langer stuk weg verrast door een mistbank en remde. Dat gebeurde te bruusk, waardoor de auto begon te slippen. De wagen ramde de houten afsluiting en kwam een tweetal meter lager tot stilstand in de beek.

De brandweer kwam ter plaatse om de inzittenden te bevrijden en de wagen met een kraan te takelen. De 23-jarige bestuurder bleef ongedeerd, net als een 25-jarige passagier. Drie andere inzittenden liepen wel verwondingen op. Eén van hen, een 22-jarige jongeman, raakte slechts lichtgewond, maar twee andere passagiers, 18 en 20 jaar oud, raakten zwaargewond. Eén van hen verkeerde een tijdlang in levensgevaar, maar zijn toestand is intussen gestabiliseerd. 

BRUSSEL 06/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u