Twee tieners zwaargewond bij verkeersongeval in Oud-Heverlee

 Twee tieners zwaargewond bij verkeersongeval in Oud-Heverlee

Bij een verkeersongeval in Oud-Heverlee zijn afgelopen nacht twee jongeren van 17 en 19 jaar zwaargewond geraakt. Dat meldt het Leuvense parket. Het ongeval gebeurde omstreeks 0.40 uur in de Kartuizersstraat toen de wagen waarin de twee als passagiers zaten, van de weg af ging en tegen een verlichtingspaal botste. De twee jongeren verkeerden eerst in levensgevaar en werden naar het ziekenhuis gebracht, maar sindsdien heeft hun toestand zich gestabiliseerd. De 18-jarige bestuurder van het voertuig bleef ongedeerd, maar was wel zwaar onder de indruk van de feiten.

Over de juiste oorzaak van het ongeval bestaat nog geen duidelijkheid. De 18-jarige bestuurder legde weliswaar een positieve ademtest af en reed aan een overdreven snelheid, maar geen van beide elementen verklaren voorals nog waar om de wagen van de baan af ging. Het Leuvense parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om meer duidelijkheid te scheppen.

LEUVEN 26/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u